Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUŽNA KOREJA

Vraća se profesionalni sport: Navijačima zabranjen ulaz, no tribine neće biti prazne

KBO Regular season - SK Wyverns v Hanwha Eagles
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
05.05.2020.
u 09:35

Južna Koreja odlučila je pokrenuti natjecanja u najpopularnijim sportovima, baseballu, nogometu, onda i u ženskom golfu. Evo kako to izgleda

U Južnoj Koreji polako se vraća profesionalni sport. Najprije danas je počela nova baseballska sezona da bi ubrzo počele nogometna i golf natjecanja. Nogomet kasni, a sljedeći će tjedan palice ukrstiti vodeće golferice na jednom domaćem turniru.

Južna Koreja tako se pridružuje Bjelorusiji kao rijetka zemlja u kojoj će biti sportskih natjecanja. Vijest je to koju prenose praktično sve svjetske agencije. Sama je po sebi zanimljiva, no postaje još zanimljivije kada vidite u kojim će se uvjetima natjecanja održavati. Na prve baseballske utakmice nije dozvoljen ulaz navijačima. Ali nije baš da ih nema.

Oni su predstavljeni banerima i fotografijama likova s maskama na licima razvučenih preko cijelih tribina, kako je to bilo, recimo, na stadionu Munhak gdje igraju SK Wyverns. Slično je i na terenu LG Twinsa iz Seoula, gdje se čak pojavio transparent sadržaja – iako smo razdvojeni ipak smo twinsi (blizanci).

KBO Regular season - SK Wyverns v Hanwha Eagles
1/6

Prave navijače ovo je ostavilo zdvojnima jer televizijski prijenos s pano-navijačima teško može zamijeniti živi događaj u kojemu su korejski fanovi redovito entuzijastično navijali.

Ima ih koji na društvenim mrežama izražavaju nezadovoljstvo, navodeći kako uopće nemaju dojam da se radi o početku još jedne baseballske sezone, jer su ipak ostali kod kuće ispred televizora. No, nije puno lakše niti igračima kojima se na ulazu u stadion mjeri temperatura, maske moraju nositi svugdje osim na terenu i na klupama. Igrači su također zamoljeni da si ne daju 'petice' niti se rukuju, a nema niti za baseball karakterističnog – pljuvanja.

Posebna je zanimljivost odluka američkih TV postaja da prijenosima baseballskih utakmica iz Koreje utaže glad za sportom američkih gledatelja. Čak je bilo i utrke oko otkupa TV prava za utakmice KBO-a, korejske baseballske organizacije. Slijedi nogomet koji je trebao početi još u veljači.

U petak se igra derbi između Jeonbuk Hyundai Motorsa koji su prvaci posljednje tri sezone protiv pobjednika kupa Suwon Bluewingsa. Iako je sport kao takav definitivno u krizi zbog koronavirusa, svejedno će se žensko golf natjecanje igrati za nagradni fond od 1.8 milijuna dolara. Ništa čudno, korejske su golferice među najboljima na svijetu, AFP navodi kako ih je čak osam u najboljih 20. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije