Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI DINAMO - HAJDUK

HNS u svojoj općoj gluposti odlučio: Soudani igra! Plavi prodali rekordan broj ulaznica

Soudani
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
22.04.2017.
u 09:26

Saša Pavličić-Bekić svoj je posao obavljao odlično, a nadamo se da će i dalje. Ovako je zapravo dezavuiran, iako se ne bi trebao tako osjećati. Dosad je valjda imao 400 odluka, a ovo je prva koja mu je promijenjena. Sve ovo nije želio komentirati.

Komisija za žalbe Hrvatskoga nogometnog saveza donijela je djelomično očekivanu odluku, ukinula je igraču Dinama El Arbiju Hillelu Soudaniju zabranu nastupa na jednoj utakmici jer je u utakmici s Lokomotivom udario suparničkog igrača. Takvu mu je kaznu izrekao disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić nakon što je Soudanija prijavio igrač NK Plomina Goran Kvalić.

Sudac na terenu je glavni

I imao ga je pravo prijaviti jer je član nogometne organizacije, to mu dopušta disciplinski pravilnik koji, pokazalo se, baš i nije dobar jer sad bismo mogli imati poplavu takvih prijava.

Nikome nije sporno da je Soudani udario igrača, pa i da je zaslužio kaznu, odnosno suspenziju za taj nesportski potez. No, s druge strane, ako je sudac vidio taj ružni čin, a odlučio ga sankcionirati samo opomenom, njegova je odluka zapravo konačna. Druga bi priča bila da on to nije vidio i da je na osnovi TV snimke utvrđen prekršaj, tada se igraču može izreći kazna, čemu smo svjedočili na brojnim svjetskim terenima.

Iz Maksimira su se žalili, HNS je promptno sazvao sjednicu i Komisija za žalbe odlučila je Soudaniju ukinuti kaznu glasovima predsjednika Davora Blaškovića (Zagreb), Alana Klakočera (Zagreb) i Ante Tomaša (Rijeka), dok je protiv bio Stipe Cvitanović (Metković), a Valentina Koprivnjak (Osijek) nije došla na sjednicu Komisije.

– Komisija za žalbe posebno je istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice jer se odlučivalo o prekršaju koji je sudac vidio i odlučio da nije takav da bi trebao primijeniti stegovnu mjeru sukladno pravilima nogometne igre.

S obzirom na to da sudac samostalno odlučuje hoće li dodijeliti žuti ili crveni karton ili ne, u ovom slučaju ne može biti riječ o očitoj grešci suca koju bi disciplinsko tijelo sukladno odredbama članka 110. Disciplinskog pravilnika HNS-a trebalo ispraviti – piše među ostalim u priopćenju Saveza.

Da, to vam je kao da u kaznenom procesu u žalbi nekome ukinete kaznu i oslobodite ga zbog proceduralnih grešaka.

Kako bilo, sve je ispalo u najmanju ruku nespretno pa i glupo. Prvo što je spomenuti Disciplinski pravilnik glup, i s te je strane Hajduk u pravu kad se bori da se baš i taj detalj promijeni već od Zakona u sportu, da ne može baš svatko prijavljivati i odlučivati u svim razinama natjecanja.

K tome, odbijanjem odluke disciplinskog suca i njemu se naškodilo. Saša Pavličić-Bekić svoj je posao obavljao odlično, a nadamo se da će i dalje. Ovako je zapravo dezavuiran, iako se ne bi trebao tako osjećati. Dosad je valjda imao 400 odluka, a ovo je prva koja mu je promijenjena. Sve ovo nije želio komentirati.

Bit će gužve na blagajnama

– Nemam komentara – kratko nam je odgovorio Pavličić-Bekić.

Kako bilo, puno je gluposti u našem nogometu, sve se ovo moglo izbjeći, a objektivno je sve zakuhao sudac utakmice Tihomir Pejin koji je zaključio da je Soudaniju dovoljna opomena.

Nije bilo jednostavno ni treneru Dinama Ivajlu Petevu.

– Pripremao sam Soudanija za derbi, ali i druge varijante u slučaju da mu kazna ostane – kazao je trener plavih koji bi mogli imati dobru podršku.

U Dinamu kažu da ove sezone ni za jednu utakmicu nije prodano toliko ulaznica kao za današnji (15 sati) derbi u prva dva dana prodaje. Navijačima Hajduka prodano je tisuću ulaznica, a moći će kupiti ulaznice i u Maksimiru.

>>Izdane licence za Prvu HNL, pogledajte tko nije dobio "zeleno svjetlo"

Komentara 33

DU
Deleted user
09:40 22.04.2017.

Evo još jednog nepristranog "novinara" koji obožava Dinamo.

Avatar KolindaBrozTito
KolindaBrozTito
09:49 22.04.2017.

Molim Peteva da ne stavlja Soudanija u igru . 1.) Začepiti će usta kmečavcima , 2.) Ako kojim slučajem ne mogu pobijediti " Kosove kmečavce " bez Soudanija , onda niti ne zaslužuju biti prvaci !

DU
Deleted user
10:21 22.04.2017.

Petev bi trebao ostaviti Soudanija na klupi ili još bolje na tribini i dobit Hajduk bez njega . Time bi pokazao svoju i Dinamovu veličinu a mrziteljima izbio razlog za pljuvanje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije