Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN INCIDENT

HNS se oglasio o incidentu s raketnim bacačem, evo tko će odlučivati o kazni za klub

Twitter screenshot
14.09.2022.
u 17:21

Snimka incidenta koji se dogodio uoči utakmice na stadionu NK Plitvice, gdje su igrali domaći klub i NK Sokolac iz Brinja, ubrzo se proširila po društvenim mrežama.

Incident s pucanjem iz raketnog bacača u nedjelju na utakmici u Lici zgrozio je i šokirao Hrvatski nogometni savez, ustvrdio je u srijedu HNS, a pri tom je, kako navode u odgovoru Hini, “jedino utješno što nitko nije stradao i što je počinitelj priveden”.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak dodaje da u konkretnom slučaju vjeruju “da će državne institucije odgovarajuće procesuirati pojedinca koji se odlučio na ovakav način ugroziti živote drugih ljudi" na utakmici NK Plitvice - NK Sokolac Brinje u Mukinjama.

"Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje svaki oblik verbalnog i fizičkog nasilja na nogometnim igralištima, radi preventivno na iskorjenjivanju svakog oblika nasilja na igralištima diljem Hrvatske, a svaki se incident pokušava adekvatno sankcionirati", kažu u HNS-u.

O kazni za klub NK Plitvice, kao organizatora ove utakmice, odlučit će disciplinski sudac, na što HNS nema izravni utjecaj, kaže Pacak, te naglašava da se HNS “maksimalno zalaže za iskorjenjivanje nasilja i da disciplinske odluke to trebaju reflektirati”.

Također treba reći da HNS u proteklom razdoblju intenzivno komunicira s MUP-om, između ostaloga i u kontekstu rada na Protokolu o organizaciji utakmica visokog rizika, kaže Pacak i naglašava da i Odjel prevencije, sigurnosti i integriteta pokreće različite preventivne aktivnosti “kako bismo stali na kraj nasilju, verbalnom i fizičkom, na nogometnim stadionima i igralištima”.

U policijsku postaju Korenica u utorak je na ispitivanje priveden 26-godišnjak iz Smoljanca za kojeg se sumnja da je u nedjelju na nogometnoj utakmici iz zolje, jednokratnog protutenkovskog raketnog bacača, ispalio nepoznato eksplozivno sredstvo, koje je eksplodiralo, potvrdila je policija u Gospiću.

Policija je do snimke došla preko medija i utvrdila da je netko zaista iz zolje ispalio eksploziv, ali ne minu već neko pirotehničko sredstvo, no svejedno bi mogao odgovarati za ozbiljno kazneno djelo “dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”.

Snimka incidenta koji se dogodio uoči utakmice na stadionu NK Plitvice, gdje su igrali domaći klub i NK Sokolac iz Brinja, ubrzo se proširila po društvenim mrežama

Video tog užasnog događaja pogledajte OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 2

BE
Berri
18:23 14.09.2022.

Za HNS je štetno da se ovaj incident dogodio u ličko-senjskoj županiji, a znamo da predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dolazi upravo iz te županije. Još je gore u čitavoj priči jest da se ovaj opasan incident otkrio tek nakon što je snimak završio na you tube.

BE
Berri
18:27 14.09.2022.

Ovaj čin opće opasnom radnjom dogodio se u nedjelju, a Hrvatski nogometni savez, tek u srijedu daje priopćenje??? Kada nekom članu Torcide u autu nađu bejzbol palicu, iste večeri se organizira tiskovna konferencija s ravnateljem policije i ministrima! Treba biti pošten i reći da je hrvatski nogometni savez u ovoj situaciji zakazao jer im je trebalo 3 dana da sroče priopćenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije