Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA SLUŽBENA POTVRDA:

Uefa odbila žalbu HNS-a, ostajemo bez boda i igramo bez publike!

Kukasti križ
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
18.09.2015.
u 15:39

Hrvatskoj je najgora stvar oduzimanje tog jednog boda koji nam puno znači. Naime, sada se nalazimo na trećoj poziciji u skupini s 15 bodova, jednim manje od Norveške

Prošla su gotovo dva mjeseca otkako je Hrvatski nogometni savez dobio najtežu kaznu u povijesti, a danas je Disciplinska komisija odlučivala o žalbi koju je Savez uputio te ju u potpunosti odbila. Tako će ostati na snazi sve ono što je odlučeno u srpnju.

Podsjetimo, Uefa je 23. srpnja objavila da Hrvatskoj oduzima jedan bod, zabranjuje joj se dolazak gledatelja na sljedeće dvije domaće utakmice, pri čemu ona protiv Bugarske ne smije biti na Poljudu. Uz to, HNS je kažnjen sa 100 tisuća eura, a sve to zbog kukastog križa na Poljudu tijekom utakmice protiv Italije.

Od svega nabrojenog, Hrvatskoj je najgora stvar oduzimanje tog jednog boda koji nam puno znači. Naime, sada se nalazimo na trećoj poziciji u skupini s 15 bodova, jednim manje od Norveške. Do kraja su ostala još dva kola (Bugarska, Malta) i borba za Europsko prvenstvo bit će napeta i žestoka.

Informaciju je prenijela talijanska državna agencija ANSA, nakon čega je stigla i službena potvrda. HNS je na svojim stranicama u popodnevnim satima objavio:

"Žalbeno tijelo pod predsjedanjem Pedra Tomasa odbacilo je žalbu Hrvatskog nogometnog saveza. Slijedom toga, potvrđena je odluka UEFA Kontrolno, etičkog i disciplinskog tijela od 23. srpnja 2015. godine.

Podsjećamo, Disciplinska komisija je zbog "rasističkog ponašanja" kaznila hrvatsku reprezentaciju oduzimanjem jednog boda u natjecanju Europskih kvalifikacija. Istodobno, Savez je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije. K tomu, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud.

Ova odluka je konačna."

>>Poklepovićeva ideja: Dajte Hrvatsku Ćiri i meni i sigurno ćemo otići na EP u Francusku

>>Odakle novac tim huliganima za skupa putovanja na kojima im je cilj stvarati nerede?

Komentara 11

UN
unbekant
10:16 18.09.2015.

Boze daj da uopce odemo na EU-prvenstvo..........

TV
tvrdapixa
10:48 18.09.2015.

Kukasti križ je svastika koja je hinduistima simbol dobrodošlice. Pa zakaj nije HNS UEFI rekel da među navijačima vatrenih ima jako puno hinduista?!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
15:47 18.09.2015.

Ovime je vjerojatno propala mogućnost da budemo najbolji treći po skupinama. Ako Mađarska pobijedi Farske otoke, nedostižna nam je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije