Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga nacija

HNS dobio žestoku kaznu od UEFA-e zbog navijačkih nereda u Austriji

Hrvatska povela protiv Austrije, Luka Modrić zabio za 1:0
Igor Soban/PIXSELL
02.11.2022.
u 17:31

Nogometni savez je kažnjen financijski, ali će se morati zatvoriti i jedan dio tribine za iduću domaću utakmicu.

Disciplinska komisija Europske nogometne organizacije (UEFA) donijela je odluku o novčanoj kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Lige nacija protiv Austrije u Beču.

Hrvatski nogometni savez tako je kažnjen s 20.000 eura i djelomičnim zatvaranjem tribine (barem 2000 mjesta) na prvoj idućoj domaćoj natjecateljskoj utakmici zbog diskriminatornog ponašanja. Također, HNS je kažnjen s 20.625 eura za bacanje predmeta od strane navijača te 2.500 eura za zapaljene baklje.

Hrvatska reprezentacija je osvojila prvo mjesto u svojoj skupini te time po prvi puta osigurala proboj na završni Final Four turnir ovog natjecanja. Uz Hrvatsku na njemu će nastupiti Italija, Španjolska i Nizozemska.

Turnir se održava iduće godine od 14. do 18. lipnja.

Standings provided by Sofascore

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

Komentara 2

BR
Brandfackel2
18:12 02.11.2022.

Ne razumijem što čekaju ovi u HNS-u, zašto privatnom tužbom novac za kaznu ne utjeravaju od onih koji su nerede prouzročili? Imena hulja koje navijaju protiv Hrvatske ima austrijska policija koja ih je ispendrečila i pohapsila. Tisuće svjedoka, video snimke, dokaza ima na pretek...

LI
lickodjete
20:33 02.11.2022.

A novinar(reporter),koji je prenosio tu tekmu,je toliko nahvalio te nase navijace,da sus tvorili velicanstvenu atmosferu,na Beckom stadionu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije