Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inozemni nogomet

Hit španjolskog kupa namučio Barcu, Suarez donio pobjedu Atleticu

La Liga Santander - Eibar v Atletico Madrid
Foto: VINCENT WEST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.01.2021.
u 07:48

Trećeligaš Cornella, klub iz predgrađa Barcelone, otjerao je ponos Katalonije u produžetak utakmice šesnaestine finala Kupa kralja u kojem je Barcelona na kraju slavila s 2-0.

Španjolski trećeligaš Cornella, klub iz predgrađa Barcelone, otjerao je ponos Katalonije u produžetak utakmice šesnaestine finala Kupa kralja u kojem je Barcelona na kraju slavila s 2-0.

Ousmane Dembele je postigao prvi pogodak u 92. minuti, a pobjedu Barcelone potvrdio je Martin Braithwaite na samom kraju produžetka. Tako su Katalnci izbjegli sudbinu Real Madrida koji je večer prije ispao od trećeligaša Alcoyana.

U osnovnom dijelu utakmice su igrači Barcelone propustili realizirati dva kaznena udarca, a junak je bio domaći vratar Ramon Juan Ramirez. Prvo je u 39. minuti obranio udarac Miralemu Pjaniću, a u 80. minuti zaustavio je pokušaj Ousmanea Dembelea.

Tako je Barcelona treću utakmicu zaredom morala u produžetak. U Superkupu su prošli u finale protiv Real Sociedada preko jedanaesteraca, a u finalu su izgubili u produžetku od Athletic Bilbaa.

Cornella nije uspjela napraviti još jednu senzaciju, nakon što je u prijašnjem krugu Kupa kralja izbacila Atletico Madrid.

Athletic Bilbao je jedva izbjegao eliminaciju na gostovanju kod trećeligaša Ibize, a baskijska momčad je nastup u osmini finala izborila golom u sučevom vremenu.

Perez Mateo je u 12. minuti doveo domaće u vodstvo. Preokret je uslijedio u drugom poluvremenu. Raul Garcia je u 52. minuti izjednačio, a pobjednički pogodak za prolaz dalje Athletica postigao je Nunez u prvoj minuti sučevog dodatka.

Urugvajski napadač Luis Suarez postigao je oba pogotka za Atletico Madrid koji je u posljednjem dvoboju 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva slavio sa 2-1 (1-1) na gostovanju kod Eibara.

Domaća momčad je povela u 12. minuti kad je vratar Marko Dmitrović postao prvi vratar u La Ligi nakon 17 godina koji je postigao gol iz kaznenog udarca. Uslijedio je preokret u Suarezovoj režiji. U 40. minuti je izjednačio iskoristivši neodlučnost domaće obrane, a u 88. minuti je 'panenkom' realizirao kazneni udarac za konačnih 2-1 i sedam bodova prednosti pred braniteljem naslova Real Madridom.

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko bio je u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu na desnom boku Atletica.

Vodeći Atletico Madrid ima 44 boda iz 17 utakmica. Drugoplasirani Real Madrid ima sedam bodova manje i utakmicu više baš kao i Barcelona koja je na trećem mjestu s 34 boda.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:48 22.01.2021.

Urugvajski padavičar se samo mora bacit, dovoljno za jedanaesterac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije