Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeci boksačkog skandala

Haye se oglasio: Odjurio sam jer mi je Chisora prijetio smrću

David Haye
AFP
21.02.2012.
u 00:13

Otkako sam napustio München u nedjelju ujutro, razmišljam o svemu što se dogodilo i gledam incident na YouTubeu, kaže Haye koji je udario britanskog kolegu na presici nakon meča

David Haye stigao je u Englesku nakon incidenta na konferenciji za novinare nakon borbe Klička i Chisore, kada je isprovocirao, a potom i udario Chisoru i nespretno ozlijedio svog menadžera. Oglasio se priopćenjem:

– Nisam se oglašavao dok me Kličkov menadžer Bernd Bonte nije spomenuo, a potom sam želio doznati hoće li Vitalij ostati pri svojim riječima i ponoviti želju da učini ono što njegov mlađi brat nije uspio – nokautirati me! Osjetio sam da publika želi čuti što više informacija o toj potencijalnoj borbi i da bismo obojica mogla početi pumpati ozračje uoči borbe kasnije ove godine.

No, u tom trenutku Chisora mi je počeo upućivati uvrede sa stola. A odnedavno mu je navika blatiti me u medijima. Nekoliko trenutaka prije nego što je objavio da želi doći k meni licem u lice, Chisora je uvjerio okupljene novinare da će mi opaliti dvije pljuske. Spustio se s pozornice, skinuo ogrtač i agresivno hodao prema meni, okružen pratnjom. Bio sam pribran, ali nažalost izazvao je ozbiljnu smetnju koja prijeti uništiti reputaciju sporta koji obojica volimo. I neki članovi njegove pratnje doprinijeli su kaosu.

Ubrzo su nas rastavili i krenuli smo svaki svojim putem. Sukob se nastavio i Don Charles (Chisorin trener, nap. a.) i Adam Booth (Hayeov menadžer, nap. a.) bili su uključeni. Srećom, i to se ubrzo smirilo. Tada sam čuo Chisoru kako govori da me planirao ubiti. Odlučio sam napustiti to mjesto i vratiti se u hotel, u nadi da ću umiriti situaciju. No Chisorin tim odsjeo je u istom hotelu i, u svjetlu prijetnji izrečenih pred novinarima, činilo se prikladno da Adam i ja napustimo hotel što prije.

Napustio sam München ranijim letom u nedjelju ujutro i otad razmišljam o svemu što se dogodilo i gledam incident na YouTubeu. Ogorčen sam što sam bio dio toga. Shvaćam da nisam anđeo i ne smeta mi malo profesionalnih provokacija da se podigne zanimanje za boks, ali u 21 godini, koliko sam u sportu, nikad nisam sudjelovao niti nazočio takvoj gunguli. Rado ću pomoći boksačkim vlastima u istrazi i nadam se da će lekcija iz ovog incidenta biti korisna. Također se nadam da je Derreck Chisora sposoban naučiti iz svojih pogrešaka iz prošloga vikenda i iskazati svoj boksački potencijal u ringu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije