Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA UEFA Tottenham u 2. kolu pobijedio Dinamo sa 4:0

Hat-trick Benta i eurogol Huddlestonea za potop Dinama

06.11.2008.
u 20:46

Posljednjeplasirana momčad engleske Premier lige samo je dokazala kakva razlika vlada između otočkog nogometa i onoga kakav se igra u Hrvatskoj. Tottenham je na White Hart Laneu bez većih problema pobijedio Dinamo sa 3:0 i tako se domogao prvih bodova u Ligi Uefa. Hat-trick Darrena Benta i eurogol Huddlestonea bili su dovoljni za slom Dinama i povratak u okrutnu europsku realnost.

Tottenham - Dinamo 4:0

Tottenham
Sastav: Gomes, Hutton, Woodgate, Dawson, Bale, Bentley, Zokora, Huddlestone, Lennon, Modrić, Bent

Zamjene: Sanchez, Gilberto, Campbell, Dervite, Bostock, Assou Akote, Gunter

Trener: Harry Redknapp

Dinamo:
Sastav: Kelava, Ibanez, Lovren, Bišćan, Drpić, Vrdoljak, Hrgović, Sammir, Mikić, Balaban, Mandžukić

Zamjene: Lončarić, Etto, Tomić, Tadić, Carlos, Badelj, Morales

Trener: Branko Ivanković

Sudac: Fredy Fautrel (FRA)

Prvo poluvrijeme

Na jugozapadnoj tribini White Hart Lanea bilo je oko 1000 Bad Blue Boysa. Kad su na zagrijavanje, 45 minuta prije početka utakmice, istrčali nogometaši Tottenhama zagrebački su navijači počeli skandirati: “Luka Modrić, Luka Modrić”. Bivši Dinamov kapetan im se javio, zapljeskao i pozdravio BBB-e čiji će zauvijek ostati miljenik.

Počela je utakmica na White Hart Laneu. Tottenham je pritisnuo od prve minute što je bilo i za očekivati. Dinamo na svom kontu ipak ima tri boda, dok je Tottenham na začelju skupine D. Zaigrao je Redknapp samo sa jednim napadačem, ali uz ofenzivno postavljene vezne igrače.

I dalje domaći pritišću. Prva velika prilika stigla je nakon slobodnog udarca zbog igranja rukom Mirka Hrgovića. Iznenada je po golu tukao Huddlestone, ali lopta je, srećom, pogodila samo vanjski dio mreže Dinamova gola. Dinamov vratar je ujedno i najzaposleniji igrač na terenu u početnih deset minuta.

Modri se nakon 13 minute igre mogu pohvaliti jedino discipliniranom igrom u obrani. U napadu još ništa nisu pokazali, ali, usprkos pritisku, nisu još viđene niti neke velike prilike domaće momčadi.

Slobodni udarac za Dinamo na nekih 17-18 metara od gola Gomesa. Modrić je srušio Mikića. Sjajno je tukao Boško Balaban, ali njegov pokušaj prozujao je iznad vratnice. Lijepa prigoda za Dinamo. U međuvremenu je u teren uletjela i jedna bengalka. To je bilo nešto manje lijepo, a taj potez navijača Dinama je nagrađen i zvižducima. Ipak je ovo Europa, a tamo se ovakvi i slični potezi ne toleriraju.

Lijepa akcija Dinama u 19. minuti ipak je prekinuta pogrešnim dodavanjem Mirka Hrgovića koji je nakon toga napravio prekršaj i zaradio posljednju opomenu francuskog suca. Sljedeći ovakav potez će veznjaku Dinama donijeti i javnu opomenu. Ne snalazi se Mirko u veznom redu, barem ne u otvaranju utakmice.

Ipak, Dinamo za sada dobro stoji na terenu. Rastrčani su i dobro pariraju domaćim igračima.

Tottenham je izveo udarac iz kuta u 22. minuti, Kelava izbio loptu do Luke Modrića koji iz voleja tuče s nekih 20 metara. Ipak ništa od svega, lopta je, naime, pogodila Dawsona koji se nije uspio izmaknuti.

Igoru Bišćanu je ukazana liječnička pomoć nakon čega se vratio sa omotanom glavom. Učinilo se u jednom trenutku kako kapetan modrih neće moći nastaviti susret, ali ipak je odlučio stisnuti zube i pomoći svojim suigračima.

Aaron Lennon je pravim slalomom nanizao dvojicu igrača Dinama, ali u posljednjem trenutku ga profesionalnim prekršajem zaustavlja Mirko Hrgović. Koliko je Lennonov potez bio lijep, toliko je onaj Mirka Hrgovića bio koristan. I dalje bez pravih prilika s obje strane.

GOL ZA TOTTENHAM
Luka Modrić ubacio je loptu s lijeve strane, a lopta nekako dolazi do posve usamljenog Darrena Benta koji s petnaestak metara zakucava loptu u mrežu. Inače, lopta je na svom putu do gola okrznula Igora Bišćana i tako dodatno zavarala Kelavu. Igrala se 30. minuta.

GOL ZA TOTTENHAM
Kakva crna rupa u igri Dinama. Serija pogrešaka dovela je do toga da se Darren Bent nađe oči u oči s Kelavom, a napadač domaćih takve prilike ne promašuje. Pohvale i asistentu Davidu Bentleyju koji je sjajnom loptom "rasparao" obranu Dinama. Tottenham nakon 34 minute vodi 2:0.

Zaprijetio je Boško Balaban koji je primio loptu na desnoj strani, oslobodio se Woodgatea i tukao s ruba šesnaesterca, ali brani Gomes. Bio je to opasan pokušaj napadača modrih.

Loša igra Sammira je konačno dozlogrdila Branku Ivankoviću koji čak nije želio niti pričekati poluvrijeme već je Brazilca zamijenio Pedrom Moralesom. U međuvremenu je prvi igrač sa žutim kartonom postao Dejan Lovren.

Završeno je prvo poluvrijeme u kojemu je Dinamo dobro parirao Tottenhamu u prvih pola sata, ali nakon zamračenja u obrani i dva brza pogotka Darrena Benta, igra modrih se raspala i kako sada stvari stoje, rješenja za tu krizu nema na vidiku. Mario Mandžukić je potpuno neprimjetan, a takvih u sastavu prvaka Hrvatske ima još.

Drugo poluvrijeme

Nastavljen je susret na White Hart Laneu. Dinamo je odmah u početnim minutama potisnut na svoju polovicu. Jak presing igrača Tottenhama kojima je igranje u visokom ritmu nešto sasvim normalno, imaju taj zadatak u svakom kolu Premier lige, bez obzira na protivnika. Dinamu je to ipak nešto novo.

Ipak su se modri malo oslobodili početnog pritiska domaćih pa su nakon pet minuta igre u nastavku zaigrali kudikamo angažiranije. Inače, u poluvremenu je obavljena još jedna izmjena u redovima Dinama. U svlačionici je zbog ozljede ostao Dino Drpić, a zamijenio ga je Etto.

David Bentley je u 58. minuti silovito opalio s udaljenosti veće od 25 metara, ali ipak brani Kelava. Mladi je vratar Dinama bio na iskušenjima i mintu kasnije kada je obranio pokušaja Luke Modrića.

GOL ZA TOTTENHAM
Ništa nije mogao Kelava protiv bombe Toma Huddlestonea koji je eurogolom u 59. minuti postavio rezultat na 3:0. Bentley ga je sjajno pronašao na 25 metara od gola Kelave, a Huddlestoneov udarac je pronašao put do mreže čak i kroz šumu nogu. Prekrasan pogodak Tottenhama.

Branko Ivanković je obavio i treću izmjenu. Igru je napustio Balaban, a priliku je dobio Milan Badelj.

GOL ZA TOTTENHAMbr> Hat-trick Darrena Benta za totalni krah Dinama. Huddlestone je sjajnom loptom pronašao natrčalog Benta koji bez poteškoća dolazi do lopte pokraj Bišćana i pogađa za 4:0.

Kakav potop Dinama! Nije dugo trajala euforija nakon pobjede protiv NEC-a, a već im je Tottenham pokazao kako se igra nogomet u Europi. Ipak će se prolazak u drugi krug tražiti protiv Udinesea i Spartaka. Možda najbolje da budemo realni pa da odmah kažemo kako će susret protiv Spartaka odlučiti tko će dočekati europsko proljeće.

White Hart Lane se podigao na noge u 75. minuti. Igru je napustio Luka Modrić ispraćen ovacijama gledatelja, a u igru je ušao mladi Campbell.

U igru je za Tottenham ušao mladi i, ako ćemo vjerovati Redknappu, silno talentirani John Bostock. A tek mu je 16 godina. I odmah je primio loptu na 25 metara od gola te silovito odapeo. Lopta je prošla metar i pol od desne Kelavine vratnice. Pokazao je Bostock kako nema nikakvog straha iako mu je ovo debi. A nije ni čudo kada njegova momčad vodi 4:0.

Igru je napustio i Jonathan Woodgate kojega je zamijenio Chris Gunter. Njemu je ipak "već" 19 godina.

Nema odmora za ova dva kluba. Tottenham će već za vikend na gostovanje kod Manchester Cityja, dok Dinamo očekuje susret s Croatiom iz Sesveta. Teški izazovi, iako smo mišljenja kako će Tottenhamu biti nešto teže.

Priliku je u završnici imao Milan Badelj, ali nije dobro reagirao na asistenciju Mandžukića. Bio je to ujedno i jedini pravi potez čovjeka koji je trebao biti stalna prijetnja za Gomesa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije