Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Harden ubacio 60 koševa u visokoj pobjedi Houstona

James Harden
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
01.12.2019.
u 12:27

Efikasno je bilo i u Milwaukeeju gdje su domaći Bucksi pobijedili Charlotte Hornets sa 137-96

Američki košarkaš James Harden obilježio je večer u NBA ligi postigavši čak 60 koševa u pobjedi Houston Rocketsa protiv Atalanta Hawks 158-111.

Harden je na parketu proveo samo prve tri četvrtine, dok je četvrtu prosjedio na klupi, a da je igrao možda je mogao napasti i zvijezdu LA Lakersa Kobea Bryanta koji je 2006. u susretu protiv Toronto Raptorsa zabio 81 koš.

James Harden
1/4

Tada bi samo 'stotka' Wilta Chamberlaina ostala nedodirljiva. On je 1962. godine zabio 100 poena za Philadelphiju u pobjedi 169-147 protiv New York Knicksa.

Harden nije oborio niti svoj rekord iz prošle sezone kada je zabio 61 koš protiv Spursa i Knicksa. Kada je sjeo na klupu navijači su počeli vikati "Harden, Harden", a na semaforu se pojavio podatak kako mu nedostaju tek dva koša do osobnog rekorda. No Harden ipak nije ulazio u igru u posljednjih 10 minuta.

- Nisam znao da mi nedostaju dva koša do rekorda. Međutim, igrali smo dobro prve tri četvrtine i ostali dečki su zaslužili svoje minute - kazao je.

Bila je to ujedno i Hardenova četvrta utakmica u karijeri sa 60 i više koševa izjednačivši se tako s legendarnim Michaelom Jordanom, a ispred njih su samo Kobe Bryant kojem to uspjelo šest puta, te Chamberlain s 32 takve utakmice.

- To su sve velikani, dečki do kojih pokušavam doći. Nadam se da ću, jednog dana biti zauvijek spomenut u toj skupini. Još je posao u tijeku, ali radim na tome - kazao je Harden.

U njegovoj sjeni odličnu partiju je pružio Ben McLemore koji je zabio 24 koša uz 13 skokova, dok je Chris Clemons ubacio 16 koševa. Kod Atlante najefikasniji su bili Trae Young s 37 koševa i sedam asistencija.

Efikasno je bilo i u Milwaukeeju gdje su domaći Bucksi pobijedili Charlotte Hornets sa 137-96.

Domaći sastav je do pobjede ponovo vukao Gianis Antetokounmpo s 26 koševa i devet skokova. Grčki košarkaš je na parketu proveo svega 20 minuta i na koncu mu je nedostajao tek jedan skok kako bi nastavio svoj niz od 19 uzastopnih 'double-doublea'. 

Zanimljivo, svi prijavljeni igrači Bucksa za ovu utakmicu (13) upisali su se među strijelce. Khris Middleton je zabio 15, Wesley Matthews 14, a naš Dragan Bender je za 13:30 minuta zabio 12 koševa dodavši po skok i asistenciju.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Devonte Graham s 24 koša i pet asistencija, te Terry Rozier s 19 koševa.

Philadelphia je u neizvjesnoj utakmici pobijedila Indianu sa 119-116, a junak susreta bio je Ben Simmons, koji je u zadnjih 13,9 sekundi dvoboja suparnicima ukrao čak tri lopte, a na koncu je susret završio s 15 koševa, 13 asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte.

Joel Embiid je zabio 32 koša uz 11 skokova, a Tobias Harris 22 koša za Sixerse, dok su kod Pacersa najefikasniji bili T.J. Warren s 29 i Malcolm Brogdon s 28 koševa.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije