Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Hapoel i u Beču potopio Jelavićev Rapid

jelavić
05.11.2009.
u 21:10

Igrače Timisoare nisu dovoljno stimulirale obećane premije od 9 tisuća eura da pobijede Anderlecht. Belgijci su pobijedili 3:1.

Momčad Hapoela iz Tel Aviva gostujućom pobjedom nad Rapidom u Beču 3-0 napravila je veliki korak ka plasmanu u šesnaestinu finala Europa lige...

Gosti su u dvoboju 4. kola u C skupini poveli lijepim pogotkom Yadina u 13. minuti iz velike daljine, a strijelci za Hapoel bili su još Vermouth u 65. i Natcho u 70. minuti. Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić igrao je u Rapidu do 80. minute, a u 35. je pogodio vratnicu.

U drugom susretu ove skupine, HSV je kao domaćin, dakako, bez ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića, odigrao tek 0-0 protiv Celtica. Hamburška momčad je bila bolja i imala više prilika, ali to nije uspjela materijalizirati i kroz rezultat.

Hapoel je vodeći na ljestvici sa 9 bodova, prati ga HSV s dva boda manje. Rapid ima 4, a Celtic 2 boda.

Talijanska Genoa najzadovoljnija je momčad nakon 4. kola u B skupini. Genoa je, bez pomoći ozlijeđenog Ivana Jurića, kao domaćin svladala francuski Lille 3-2, i to zahvaljujući pogotku Scullija u trećoj minuti sudačke nadoknade! Domaćin je golovima Palacija u 14. i Crespa u 58. minuti poveo s 2-0, ali su se gosti golovima Fraua u 76. i Gervinha u 84. minuti vratili u utakmicu. Sculli, koji je ušao u igru u 81. minuti umjesto Crespa, pobrinuo se ipak za pobjedu domaćina.

Valencia je ispustila pobjedu na gostovanju kod Slavije u Pragu. Dvoboj je završio rezultatom 2-2, iako su gosti imali vodstvo 2-0, zahvaljujući golovima Joaquina u 22. minuti iz jedanaesterca i Madura u 47. minuti, a od 48. minute su imali i brojčanu prednost, budući da je drugi žuti, odnosno crveni karton zbog prekršaja na Marcheni dobio domaći igrač Šenkerik. Pa ipak, Slavia se vratila golovima Jande u 79. i Grajciara u 82. minuti, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade je drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton dobio i gostujući nogometaš Baraja.

Lille predvodi ljestvicu sa 7 bodova, Valencia i Genoa imaju po 6 bodova, a posljednja je Slavia sa samo 2 boda.

Četvrto kolo Europa lige u skupinama D, E i F iznjedrilo je tek jedan klub koji je i teoretski izborio nastupe u šesnaestini finala natjecanja. Riječ je o istanbulskom Galatasarayu...

Veliku je šansu učiniti isto imao i lisabonski Sporting koji je tražio nastavak savršenog niza od tri pobjede. Za šesnaestinu finala trebala im je pobjeda protiv Ventspilsa, no nakon 90 minuta na Jose Alvalade stadionu semafor je pokazivao 1-1.

Domaćin je bio daleko bolja momčad tijekom cijeloga susreta što potvrđuje broj udaraca prema suparničkim vratima (14-5), no svaka je momčad tek jednom zatresla mrežu. U vodstvo su došli gosti nakon što je Alessandro Zamperini glavom zaključio napad latvijske momčadi. Gol vrijedan izjednačenja rezultata i dolaska na prag prolaska skupine djelo je Carlosa Saleira iz 22. minute.

Uspješna je zato bila turska momčad koja je u Bukureštu trima pogocima slavila protiv Dinama. Za 3-0 su se na listu strijelaca upisali nekadašnji Liverpoolov napadač Harry Kewell, a potom i Nonda, te Mehmet Topal. Dodajmo da je od 68. minute utakmice, a tada je već bilo 3-0, domaćin igrao s igračem manje nakon što je dva žuta kartona, a potom i crveni isključujući, zaradio N'Doye.

Izdvojimo još 3-2 pobjedu Herthe kod Heerenveena u kojoj je Bundesligaš dva puta hvatao rezultatski zaostatak, te u konačnici prekinuo niz od čak dvanaest utakmica bez pobjede kroz dva natjecanja.

Rezultatski manjak nadoknadila je i Roma koja je pogocima Riisea i Chucke iskoristila isključenje Fulhamovog Nevlanda, te pobjedom 2-1 zadržala priključak za vodećom momčadi skupine E, Baselom. Švicarska je momčad bila sigurna u 3-1 pobjedi protiv sofijskog CSKA.

U 1-0 pobjedi Panathinaikosa kod Sturma, Ante Rukavina ušao je u drugoj minuti sudačke nadoknade na travnjak, dok je svih 90 za poraženi domaći sastav odradio Gordon Schildenfeld.

Skupina B: Genoa - Lille 3:2, Slavia - Valencia 2:2.

Poredak: Lille 7, Valencia 6, Genoa 6, Slavia 2.

Skupina C: HSV - Celtic 0:0, Rapid - Hapoel 0:3.

Poredak: Hapoel 9, HSV 7, Rapid 4, Celtic 2.

Skupina D: Heerenveen - Hertha 2:3, Sporting - Ventspils 1:1.

Poredak: Sporting 10, Heerenven 4, Hertha 4, Ventspils 3.

Skupina E: Roma - Fulham 2:1, Basel - CSKA Sofija 3:1.

Poredak: Basel 9, Roma 7, Fulham 5, CSKA 1

Skupina F: Dinamo Bukurešt - Galatasaray 0:3, Sturm - Panathinaikos 0:1.

Poredak: Galatasaray 10, PAO 9, Dinamo (B) 3, Strum 1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije