Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate Top 10

Antunović pobijedila, Čelan se vraća s praga mirovine

Karate Top 10
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
19.11.2017.
u 13:58

Otkako je MOO uvrstio karate u olimpijske sportove skinula sam 11 kilograma i jako sam motivirana da nastupim u Tokiju 2020. – kazala je Ana Marija Čelan Bujas

Švedska Srpkinja Hana Antunović pobjednica je 15. Izdanja 'Top 10' turnira karatašica održanog u Zagrebu. Ova diplomirana ekonomistica (zaposlena kao revizorica) u finalu je pobijedila Ana Mariju Bujas Čelan i to tek nakon preglasavanja sudaca (3:2).
Pobjednici turnira pripalo je nagrada od 2000 USD, a dok je drugoplasirana Čelan (31) zaradila 1000 USD, ali i novu motivaciju. Kada je karate postao olimpijski sport, Ana Marija je odlučila vratiti se u puni pogon, skinula je 11 kilograma, i ima ambiciju nastupiti u Tokiju 2020.

- Ja sam već polako razmišljala o sportskoj mirovni, no kada je Međunarodni olimpijski odbor uvrstio karate u olimpijske sportove ja sam procijenila da sam još dovoljno mlada i da imam još puno toga za dati pa sam skinula 11 kilograma. Premda sam ja već i sada najstarija natjecateljica i premda bih u Tokiju imala 34 godine, meni to može biti samo prednost, a ne mana. U mom slučaju godine nisu granica i u 2018. I 2019. Ići ću na sve ili ništa – kazala je Ana Marija i objasnila kako izgleda put do Tokija:

Karate Top 10
1/11

- Trebam što više nastupati na najjačim turnirima po cijelom svijetu, na kojima treba što češće biti među prvih pet da bih na kraju 2018. Ili 2019. bila među prve dvije na svjetskog rang-ljestvici. No, postoji i mogućnost plasmana kroz kvalifikacijske turnire odnosno Svjetska prvenstva i to je jeftinija varijanta, a kako meni pritisak odgovara ja ću na svjetsku i europsku medalju. U svojoj kolekciji nemam svjetsko zlato i ići ću na to.

A što će Ana Marija učiniti sa upravo zarađenih 1000 USD?

- Stavit ću sa strane. Takva su vremena da moram skupljati za nastupe na Premijer ligi jer dio tih nastupa morat ću i samofinancirati iz svoje plaće.

Na isti način će svoju turnirsku zaradu potrošiti i zagrebačka pobjednica. Reinvestirat će u karijeru.

- Ja sam završila ekonomiju i radim kao revizor, svaki dan od 8 do 17 sati nakon čega idem na treninge. Meni ovih 2000 USD ne znači ništa posebno pa ću ih utrošiti da putujem i da se natječem.

Hana se nada nastupu u Zagrebu i sljedeće godine.

- S obzirom da sam imala problema s leđima, za ovaj turnir sam se pripremala samo dva tjedna pa sam i sama iznenađena pobjedom. No, kako je turnir jako dobro organiziran, a plaćeni su nam i svi troškovi, ja se nadam da će me organizatori pozvati da sljedeće sezone branim naslov.

O svom podrijetlu, za koje su mnogi mislili da je hrvatsko, Antunović je kazala sljedeće:

- Majka Ranka je Crnogorka iz Podgorice, a otac Petar Srbin iz Mostara. Početkom rata obitelj je preselila u Beograd gdje sam i ja rođena, ali smo se, kada sam imala šest godina preselili u Švedsku.  Otac radi kao hematolog, a majka kao fizioterapeutkinja, tamo smo pustili korijenje pa sam ja švedska reprezentativka.

Komentara 1

VI
viluk007
22:06 19.11.2017.

zašto šijavica nije olimpijski sport, po čemu je taekwondo ili karate u društvu olimpijskih sportova a drvna šijavica nije, a da o tome odlučuju ovi što su htjeli sa olimpijade izbaciti hrvanje a ubaciti ples sa štangom. Uskoro će biti olimpijski sport i mrdoguz mi ćemo imati glavnu natjecateljicu CEBEPIHU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije