Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Velike Britanije

Hamilton ostvario osamdesetu pobjedu u karijeri

Lewis Hamilton
Foto: DPA/Pixsell
1/3
14.07.2019.
u 20:38

Za Hamiltona je ovo sedma ovosezonska pobjeda u deset utrka

Aktualni svjetski prvak u formuli 1, Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Velike Britanije vožene na stazi Silverstone. 

Hamilton je do svoje osamdesete pobjede u karijeri, a rekordne šeste na domaćoj utrci stigao sa 24.928 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog momčadskog kolege Finca Valtterija Bottasa (Mercedes), koji je krenuo s prve pozicije, dok je treće mjesto zauzeo Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) sa 30.117 sekundi iza Hamiltona.

Dosad je Hamilton dijelio rekord sa Škotom Jimom Clarkom i Francuzom Alainom Prostom koji su po pet puta slavili u Velikoj Britaniji.

Za Hamiltona je ovo sedma ovosezonska pobjeda u deset utrka te sada u ukupnom redoslijedu ima 223 boda, 39 više od drugog Bottasa, dok je treći Nizozemac Max Verstappen (Red Bull Honda) sa 136 bodova. 

Sljedeća utrka vozit će se za dva tjedna za VN Njemačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije