Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F1 U SOČIJU

Hamilton nije stigao rekord Schumija, njegov kolega je slavio pred 30.000 ljudi

Valtteri Bottas
Reuters/Pixsell
27.09.2020.
u 16:02

Britanac je u Sočiju lovio ulazak u povijest, ali ovoga puta nije uspio izboriti pobjedu čime bi se po broju pobjeda izjednačio s legendarnim vozačem Michaelom Schumacherom. Nijemac je tijekom karijere ostvario 91 pobjedu, dok je Hamilton ostao na 90 pobjeda

Finac Valtteri Bottas u Mercedesu pobjednik je Velike Nagrade Rusije na stazi u Sočiju, desete utrke svjetskog prvenstva formule 1.

Bottas je u Sočiju stigao do devete pobjede u karijeri i druge ove sezone, nakon slavlja na otvaranju sezone u Austriji.

"Lijepo je ponovo pobijediti u Sočiju, sada treba ostati u ovom ritmu," kazao je Finac koji je upravo u Sočiju ostvario prvu pobjedu u karijeri 2017. godine.

"Znao sam da će tijekom utrke biti šansi za napad na prvo mjesto, a onda je stigla Lewisova kazna. Nakon toga je bilo lako," dodao je Finac koji je u Sočiju slavio pred 30.000 gledatelja.

Dodajmo i kako je to bila sedma uzastopna pobjeda Mercedesa u Sočiju, četiri puta je slavio Britanac Lewis Hamilton, dva puta Bottas, a jednom Nico Rosberg.

Drugi je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, dok je treće mjesto osvojio aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Lewis Hamilton.

"Mogu biti zadovoljan, bili smo konkurentni. Vozio sam svoju utrku i učinio sam najviše što sam mogao," kazao je Nizozemac.

Britanac je u Sočiju lovio ulazak u povijest, ali ovoga puta nije uspio izboriti pobjedu čime bi se po broju pobjeda izjednačio s legendarnim vozačem Michaelom Schumacherom. Nijemac je tijekom karijere ostvario 91 pobjedu, dok je Hamilton ostao na 90 pobjeda.

Hamilton je na startu zadržao prvo mjesto. Međutim, naknadno je kažnjen s dva puta po pet sekundi radi vježbanja starta utrke u nedozvoljenom području. Morao je u boks kako bi odradio kaznu što ga je na koncu stajalo pobjede. U boks je ušao u 16. krugu kao lider, a nakon što je odradio kaznu na stazu se vratio na 11. mjesto.

"Nije bilo najbolje, međutim nema veze. Mercedes je slavio i to je važno," kazao je ne pretjerano raspoloženi Hamilton.

Britanac sada vodi s 205 bodova ispred Bottasa koji ima 161 bod, dok je Verstappen treći sa 128 bodova.

U poretku konstruktora vodi Mercedes s 366 bodova ispred Red Bulla (192) i McLarena (106).

Za dva tjedna je Eifel Grand Prix utrka u Nürburgringu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije