Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN BAHREIN

Hamilton nastavio gdje je stao prošlih sezona, Schumacher pri dnu

Lewis Hamilton
Reuters/Pixsell
29.03.2021.
u 17:57

Sljedeća utrka je VN Emilije Romagne u Imoli 18. travnja.

Lewis Hamilton, sedmerostruki prvak Formule 1 i vozač Mercedesa, otvorio je novu sezonu pobjedom na Velikoj nagradi Bahreina. Pobijedio je nakon što je Max Verstappen zaustavljen jer ga je nedopušteno pretjecao.

Odluku FIA-e pilotu Red Bulla javila je njegova momčad. Hamilton je odbio sve napade Verstappena i ostvario 96. pobjedu u karijeri. Verstappen je vodio od početka i na medium gumama držao konstantno sekundu, dvije prednosti, ali se utrka okrenula naglavačke nakon što je Mercedes zamijenio Hamiltonu gume i undercutom preuzeo vodstvo. Verstappen je ostao dulje na stazi u prvom stintu i tako stekao prednost u gumama za kraj utrke. U posljednjoj trećini utrke Verstappen je dohvatio Hamiltona na svježijim gumama i dva kruga prije kraja uspio je preteći aktualnog svjetskog prvaka, ali mu je morao vratiti mjesto jer je prilikom pretjecanja sa sve četiri gume napustio stazu.

Drugi vozač Mercedesa, Finac Valtteri Bottas, završio je kao treći. Utrku su obilježila i dva debija, od kojih je onaj Rusa Nikite Mazepina trajao svega tri zavoja jer se u bolidu Haasa zabio u ogradu. Mazepin (22) je u Formulu 1 došao zahvaljujući vezama prebogatog oca. Mladi Rus koji je nedavno napunio 22 godine nije potpuna nepoznanica u prestižnom automobilističkom natjecanju.

Riječ je o dečku koji je bio povremeni test vozač Force Indije, a u međuvremenu se natjecao u Formuli 2 Prvu utrku u karijeri odvozio je i Mick Schumacher, 22-godišnji Michaelov sin, koji je u bolidu Haasa završio kao 16. Mick je debitirao devet godina nakon što je njegov otac odvozio zadnju F1 utrku, a on je treći Schumacher u F1, uz oca i strica Ralfa..

Sljedeća utrka je VN Emilije Romagne u Imoli 18. travnja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:39 30.03.2021.

Hamilton je prosječan vozač u nadmočnom Mercedesu, u svakom drugom bolidu borio bi se za sredinu poretka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije