Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA ZAVRŠNICA

Hamilton najbrži na jedinom treningu uoči VN Italije, Bottasu sprint utrka

Italian Grand Prix - Practice Session - Monza
James Moy/Press Association/PIXSELL
10.09.2021.
u 20:20

Uoči Velike nagrade Italije, nakon prošlotjednog trijumfa na domaćem Grand Prixu u Zaandvortu, Nizozemac ima tri boda prednosti pred Hamiltonom.

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) bio je najbrži u petak na prvom i jedinom treningu održanom na stazi u Monzi, gdje će u nedjelju (15 sati) biti održana utrka za Veliku nagradu Italije.

Hamilton je za svladavanje 5,793 km dugačke staze trebao 1:20.926 minuta, čime je za 452 tisućinke nadmašio najvećeg suparnika i vodećeg u ukupnom redoslijedu vozača za Svjetsko prvenstvo, Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull).

Treći najbrži krug je odvezao Finac Valtteri Bottas (Mercedes) koji je za momčadskim kolegom zaostao 525 tisućinki.

U 18 sati su bile održane kvalifikacije za subotnju sprint utrku (16.30 sati), u kojoj su prva trojica vozača zaradili bodove (3-2-1) za Svjetsko prvenstvo, a redoslijed iz tog natjecanja će biti kriterij za određivanje startnih pozicija za nedjeljnu utrku.

Pritom je Bottas dominirao ispred Hamiltona, Verstappena i Landa Norrisa (McLaren).

Mercedes je, čini se, u prednosti pred Red Bullom na brzoj stazi u Monzi, na kojoj je Lewis Hamilton pobjeđivao pet puta, dok Max Verstappen još nikada nije bio na pobjedničkom postolju.

Uoči Velike nagrade Italije, nakon prošlotjednog trijumfa na domaćem Grand Prixu u Zaandvortu, Nizozemac ima tri boda prednosti pred Hamiltonom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije