Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN BELGIJE

Hamilton izgubio kontrolu: Sve je zbog novca i sad će ga svi dobiti. Mogli bi i gledatelji

Reuters
29.08.2021.
u 18:48

Ovo danas nije bila utrka. Mislim da je danas povučen krivi potez

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) proglašen je pobjednikom Velike nagrade Belgije, utrke Svjetskog prvenstva formule 1 koja je u nedjelju trebala biti održana na stazi Spa-Francorchamps, ali je zbog snažne kiše praktično neodržana.

Naime, utrka je originalno trebala započeti u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu, ali su nakon kruga za zagrijavanje vozači poslani u boks, a start odgođen za 20 minuta.

U tom je krugu izletio Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) i oštetio svoj bolid tako da nije mogao ni nastaviti utrku.

Propao je i novi pokušaj izlaska na stazu pod pratnjom sigurnosnog vozila, jer je nakon jednog kruga pokazana crvena zastava čime je utrka prekinuta.

U 18.17 sati po lokalnom vremenu, vozači su po treći put poslani na stazu, ali se ponovila priča iz drugog pokušaja.

Nakon toga je uslijedio i konačan prekid, a Max Verstappen je proglašen pobjednikom nakon tri kruga. Ostali vozači su poredani po onom redoslijedu kojim su trebali startati, osim Pereza, koji je gurnut na posljednje, 20. mjesto.

Vozači su dobili polovicu uobičajenih bodova.

Takvim raspletom nije bilo previše onih koji su bili zadovoljni, a vrlo je oštar bio aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton koji je završio kao treći.

- Sve je u novcu. Dva kruga su bila scenarij zbog novca. Sad će svi dobiti svoj novac, a mislim da bi ga trebali dobiti i gledatelji. Šteta je što se nismo mogli utrkivati sutra. Ovo danas nije bila utrka. Mislim da je danas povučen krivi potez - izjavio je Hamilton za Sky Sports.

Britanac George Russell (Williams) se našao na drugom mjestu i po prvi put završio na pobjedničkom postolju.

U ukupnom redoslijedu vozača Verstappen je smanjio zaostatak za Hamiltonom sa šest na samo tri boda. Nakon 12 utrka Hamilton ima 202,5 bodova, a Verstappen 199,5. Na trećem je mjestu Britanac Lando Norris (McLaren) sa 113 bodova.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva na rasporedu je za tjedan dana, 5. rujna, a vozači će se boriti za Veliku nagradu Nizozemske u Zandvoortu.

Komentara 1

Avatar kumic
kumic
10:27 30.08.2021.

Gluposti dobro je rekel kaj su gledatelji vidjeli,ništa.a još je veča glupost ovakva podjela bodova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije