Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA finale

Halep spasila meč-loptu i svladala Andreescu

Simona Halep
Foto: Reuters/Pixsell
28.10.2019.
u 18:34

Andreescu je meč-loptu protpustila u 12. gemu drugoga seta, kada je Halep servirala za tie-break

Wimbledonska pobjednica Rumunjka Simona Halep svladala je osvajačicu US Opena Kanađanku Biancu Andreescu sa 3:6, 7:6 (6), 6:3, pritom spasivši i meč-loptu, u dvoboju 1. kola "Ljubičaste skupine" WTA Finala kojem je od ove godine domaćin kineski Shenzhen. 

Andreescu je meč-loptu protpustila u 12. gemu drugoga seta, kada je Halep servirala za tie-break. Kanađanka je imala i prednost breaka u odlučujućem setu (2:1), ali je Rumunjka preokretom od tri uzastopna gema s dva oduzeta servisa opet stekla prednost.

Andreescu je još jednim breakom smanjila zaostatak na 3:4, ali je Halep osvojila sljedeća dva gema za pobjedu.

U prvom meču 1. kola u ovoj skupini braniteljica naslova Ukrajinka Elina Svitolina svladala je 2. tenisačicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:6 (12), 6:4.

U utorak su na rasporedu dvoboji 2. kola u Crvenoj skupini, a sastaju se Naomi Osaka - Ashleigh Barty i Petra Kvitova - Belinda Benčić.

Prve će na teren Osaka i Barty od 11:30 sati, a nakon njih Kvitova i Benčić. U 1. kolu Osaka je u tri seta svladala Kvitovu, a Barty, također u tri seta, bila bolja od Benčić.

Svaka pobjeda u skupini donosi tenisačicama 305.000 USD i 250 bodova, dok poražena tenisačica osvaja 125 bodova.

Po dvije najbolje tenisačice iz svake skupine izborit će nastup u polufinalu.

Pobjednica WTA Finala, ako je do trijumfa stigla sa sve tri pobjede u skupini, može osvojiti 1500 bodova i 4,35 milijuna dolara novčane nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije