Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gorica

Hajdukovci s igračem više uzeli samo bod protiv Gorice

Gorica - Hajduk
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/12
04.11.2018.
u 16:55

Strijelci su bili Atlemwen u 14. minuti za Goricu, a izjednačio je Jairo u 32. minuti

U susretu 13. kola Prve HNL Gorica i Hajduk su igrali 1-1 (1-1). Bijeli su cijelo drugo pouvrijeme imao igrača više nakon što je u 43. minuti crveni karton dobio Čagalj.

Strijelci su bili Atlemwen u 14. minuti za Goricu, a izjednačio je Jairo u 32. minuti. 

>> Pogledajte video: Navijači stoje u redu kako bi kupili ulaznice za utakmicu Dinamo - Spartak

Utakmica Gorica – Hajduk ušla je u klupsku povijest kao prva prvoligaška koja je odigrana pod reflektorima u Velikoj Gorici. Pao je i rekord broja gledatelja (3711) otkako se na velikogorički stadion vratio prvoligaški nogomet, a bilo bi ih i više da je Torcida uspjela ući na stadion, no navodno je splitskih navijača došlo dvostruko više nego što su imali ulaznica. Sergeju Jakiroviću, treneru Gorice, za veliku utakmicu sa Splićanima otpao je ozlijeđeni Uganđanin Miya, jedan od najvažnijih igrača.

U jedno poluvrijeme stala su tri. Hajduk dobrih pola sata nije izgledao kao prvoligaška momčad. Svaka čast Nigerijcu Atiemwenu koji je poput Bolta projurio pored skamenjene obrane Hajduka i zabio za 1:0, ali da je Zoran Vulić u tom trenutku umjesto uz klupu bio na terenu, vjerojatno bi se postavio bolje od Lopeza ili Ismajlija.

No, i ta je akcija ipak potvrdila da igrača kao što je Nigerijac u dresu Gorice nema baš u našoj ligi. Jer, na stranu to kako je prošao kroz obranu Hajduka, već je i pred iskusnim Blaževićem pokazao hladnokrvnost velikog strijelca. Teško se sjetiti većeg oduševljenja na velikogoričkom stadionu nego u tom trenutku kad je popularni Beli donio vodstvo.

Zapadna tribina stadiona bila je krcata, šteta je stoga što je na istočnoj bilo svega desetak gledatelja. Kad je već potražnja bila ogromna... Desetak minuta kasnije ponovo se zatresla mreža gostiju nakon što je Čabraja odlično asistirao Zwolinskom, ali pogodak je poništen zbog zaleđa.

Gorica - Hajduk
1/9

Hajduk je u 32. minuti uspio izjednačiti, i to nakonn odličnog ubačaja Bradarića i nebeskog skoka Jaira koji se gotovo ozlijedio zabijajući taj gol s nekih dva metra visine. Gol glavom kao košarkaško zakucavanje! „Jairo je skočio kao Kustudić! Ako se sjećate Kustudića...“, rekao je kolega novinar Slaven Alfirević.

Domaćin je ostao zatečen jer je sve do tada djelovao kao puno ozbiljnija momčad, a nakon tog se izjednačujućeg pogotka sve okrenulo na mlin Vulićeve momčadi. Ismajli je s istekom poluvremena već mogao donijeti vodstvo, no Hajduk je ipak otišao s prednošću na odmor jer je Fran Jović rezolutno u 43. minuti pokazao izravni crveni karton Igoru Čagalju zbog pogibeljnog starta na Bradarića.

Mladi splitski as bio je jedna od najboljih u momčadi bijelih, pun ga je teren bio, no Vulić ga je morao mijenjati nakon žutog kartona i Saidu u špici pridodati Ivanovskog kako bi krenuo po sva tri boda. Ali unatoč brojčanoj premoći Hajduk nije uspijevao stvoriti izrazitu priliku. Jardi je u 62. minuti odlično pucao iz slobodnog udarca pod gredu, ali je Kahlina bio spreman.

Zagrebački sudac Fran Jović goričkoj se publici zamjerio već protiv Rijeke, i jučer je izazivao reakcije domaćih navijača, no u 84. minuti mirne duše je mogao pokazati na bijelu točku kad je u šesnaestercu Gorice srušen Ivanovski. Hajduk je nastavio s ofenzivom nakon toga, gorička obrana bila je na sve većim iskušenjima, ali ostala je sačuvana. Kao i deset bodova prednosti ispred Hajduka koji je nakon 13 kola na 13 bodova. Bod po bod, bit će valjda za ostanak dovoljno.

>> Pogledajte ozračje u Gorici uoči utakmice

Ključne riječi

Komentara 8

AR
Artukovic
18:34 04.11.2018.

I kad ih guras,nejde.Oni su sramota hrvstskog nogometa.....svaku tekmu ako sudac neiskljuci protivnickog igraca,onda im dosudi penal....nekad i dva.

TO
Tomi0713
19:20 04.11.2018.

Neka neka ,tako im i treba kada nisu cestitali Repki i Modricu

UV
Uvjekprotiv
19:15 04.11.2018.

Hahahaha Turopoljci popapali srdelice sa Jadrana. Sudac katastrofa samo 1 CRVENI i NITI JEDAN PENAL! Doživotno.mu zabranit da sudi PAPALINAMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije