Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI SVETOG DUJE

Hajdukova realnost je borba za "broncu", bijeli od 2012. nisu završili na drugom mjestu

Joan Carrillo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.02.2017.
u 15:55

– Radili smo mjesec i pol dana za ovaj meč, za pobjedu. Važno nam je osvojiti tri boda protiv Splita, pa onda protiv Istre. Mi idemo dan po dan, utakmicu u utakmicu, idemo pobjeđivati, pa gdje nas to odvede – kazao je Carrillo.

Priče o odličnom radu Joana Carrilla, o ideji, o njegovoj “one touch” i “balans” igri, dolaze na raspored. Gradski derbi protiv Splita i otvaranje proljetnog dijela sezone dat će puno odgovora o tom novom Hajduku kojeg potpisuje španjolski trener. U pripremnim utakmicama Carrillove zamisli su izgledale dobro, momčad ih je dobro prihvatila, ali jedno su utakmice u turskom ljetovalištu, a nešto sasvim drugo travnjaci Hrvatske lige.

– Radili smo mjesec i pol dana za ovaj meč, za pobjedu. Važno nam je osvojiti tri boda protiv Splita, pa onda protiv Istre. Mi idemo dan po dan, utakmicu u utakmicu, idemo pobjeđivati, pa gdje nas to odvede – kazao je Carrillo.

Hajduku je ostala suha borba za treće mjesto, to je nekako postala “bijela” realnost. Teško je navijaču Hajduka pogledati malo unatrag i vidjeti da je posljednji put prvenstvenu utrku njegova momčad na drugom mjestu završila davne 2012. godine, još u vrijeme “lige 16”. Sportskog direktora Maria Branca ne bi zadovoljilo četvrto mjesto, to bi držao neuspjehom, ali ni treće nije ništa bolje. Na stranu Hajdukova konsolidacija van prve momčadi, otužno je pristašama “bijelih” čuti da bi treća pozicija u Hrvatskoj ligi bila uspjeh.

No, sve to nema veze s Carrillovim radom, na njemu je da digne momčad, da je pripremi za ljeto, za novi pohod prema Europskoj ligi. U svim klupskim planovima sljedeća sezona je ukalkulirana kao jedna od onih u kojima je rezultatski iskorak obavezan.

– Moja filozofija je napadačka, igrat ćemo s dva napadača, ali stvari na terenu mogu se promijeniti u par minute. Nije bitno hoću li igrati s jednim ili četiri napadača, možeš biti ofenzivan i s jednom špicom – kaže Carrillo.

Na raspolaganju za dvoboj protiv Splita neće imati Jeffersona, Kožulja, Tomu Bašića i novopridošloga Georgija Terzieva. Nekadašnji bugarski reprezentativac još nema pravo nastupa, on je važna karika u Carrillovim idejama o balansu napada i obrane, a bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati Hajduk bez Lovre Kalinića, koji je posljednjih godina bio najvažnija karika poljudskih ambicija.

S druge strane, u Parku mladeži na klupi je Bruno Akrapović. Stigao je prije neki dan, zanimljiv cirkus zbio se s trenerima. Vjeko Lokica dao je ostavku još na pripremama u Turskoj, pa je kao gotova stvar umalo bio predstavljen Elvis Scoria, da bi i on odustao, a braća Žužul “u roku odmah” angažirali su Akrapovića. Školovao se Akrapović u Njemačkoj, na sebe skrenuo pozornost radeći u Mosoru iz Žrnovnice, tada se o njemu u splitskim trenerskim krugovima pričalo kao o osvježenju. U posljednje dvije sezone bio je trener na Gibraltaru i u makedonskoj Shkendiji.

– Bit ćemo napadački nastrojeni, ali neće to biti harakiri. Nadam se pobjedi, ali ne bih bio nezadovoljan ni neodlučenim – kazao je Akrapović, pred kojeg je stavljen zadatak spašavanja Splita. 

Komentara 6

D1
da...100
18:20 19.02.2017.

Genijalne izjave sportskih genijalaca:"Idemo naprijed utakmicu po utakmicu ". Do sada su igrali 5 odjednom?

Avatar peet
peet
20:23 19.02.2017.

Nekad velik klub, danas sjena tpga. Unistili su ga sami hajdukovci svojim bolesnim forama. Godinama je kriv bio ZM, HNS, suci... Ne znam tko je ove godine kriv, naici ce neki dezurni krivac. Uglavnom fascinantno je koliko su nerealni i najbolji u svojim glavama ti hajdukovci. Nas hajduk-udruga!?!?!?! ili prevara? Pljesce se porazima, prikupljaju se clanovi, kunu se u projekt Nasa dica, a igra 15 stranaca. Sve je to bolesno i nema tu lijeka. Da ne zaboravim Jovanovica, Ostojica i kukasti kriz i ostale sdpovske (udbaske) fore. To se u pravom hajduku ne bi moglo dogoditi.

Avatar toxic alien
toxic alien
20:21 19.02.2017.

Torcida je to shvatila, ali vrijeme je da i ostatk nogometnog puka to shvati... Nije Hajduku lako. Ne daju im suci, Mamic, Suker, HNS... Nije to jednostavno, kad "cili svit" protiv tebe radi... Ja mislim da bi Hajduk i na prvenstvu grada Splita zavrsio treci..., poslije NK Splita i Solina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije