Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Bijeli odnijeli pun plijen iz Zaprešića! Hajduk uvjerljiv protiv Intera

Bijeli odnijeli pun plijen iz Zaprešića! Hajduk uvjerljiv protiv Intera
Foto: Marko Prpić/Pixsell
03.03.2019. u 17:02

Hajduk je stigao do nove pobjede u Zaprešiću. U 23. kolu Prve HNL splitska momčad je pobijedila Inter s 3:1. Strijelci za bijele bili su Jairo (14., 20.) i Caktaš (52.). U trećoj minuti sudačke nadoknade Conev je ublažio pobjedu splitske momčadi.

A dvoboj je imao neobično uvertiru. Navijače gostiju, Torcidu, umalo su dočekane stolice namazane izmetom. Srećom, organizatori su na vrijeme uočili nečiju odvratnu šalu i počistili nered. Tako su Torcidu dočekali uglancani stolci.

1/13

- Za mene se nije dogodilo ništa senzacionalno. Mi smo napravili sve da goste dočekamo kako dolikuje. Koliko se sjećam nijedna gostujuća skupina navijača nije se nikad žalila nakon susreta na našem stadionu – rekao je Branko Laljak direktor zaprešićkog kluba.

A gostoljubivi su bili i domaći igrači. Odmah od prve minute odlučili su se braniti, povukli su se na svoju polovicu i čekali. Što su čekali?

Možda da susret završio 0:0. Njima bi bod bio velik kao neboder. No, nešto se pitalo i Hajduka koji kao da su vidjeli lak plijen. Jurnuli su odmah po pogodak io nakon dva promašaja stigla su dva brza pogotka. U samo pet minuta Hajduk je postigao dva pogotka.

A oba pogotka postigao je Brazilac Jairo. Prvi volejem na dodavanje Juranovića, a drugi driblingom kojeg se ne bi posramili i najbolji brazilski nogometaši poput Ronalda, Ronaldinha, Neymara, Bebeta, Jairzinha...

Rođen u Rio de Janeiro nikad nije zaigrao u prvoj brazilskoj ligi. Bio je kratko u Botafogu, ali nije upisao nijedna nastup. Proigrao je i nazabijao se pogodaka tek kad j došao u Europu gdje je, prije dolaska u Hajduk, igrao za Trenčin, PAOK, Gianninu i Tiraspol.

Nakon što su primili dva pogotka domaćin je krenuo prema naprijed. Malo ipak prekasno. Da su tako igrali od početka "žuti" bi u prvom poluvremenu možda imali pokoju dobru priliku. Ovako, završili su poluvrijeme bez udarca u okviru vratiju. Netko će reći, pogodili su vratnicu. Istina, ali iz zaleđa.

U drugom poluvremenu konačno smo dočekali Inter kakav je trebao biti od prve minute. U prvih pet minuta nastavka Rak i Kaluđerović imali su dobre prilike, oba šuta bila su u okvir vratiju.

- Ne tako davno uspjeli smo nadoknaditi 0:2 protiv Hajduka u drugom poluvremenu – prisjetio se Branko Laljak,.

Nije ni završio rečenicu, a Hajduk je iz kontre postigao treći pogodak. I tu je priči bio kraj. Da sve bude još gore za domaćina, teško se ozlijedio srpski stoper Tatomirović. Kod 0:3 Inter se pomirio sa sudbinom, povukli su se prema nazad kako ne bi primili još koji pogodak. A blizu četvrtog bio je Jairo kada je pogodio stativu, a nešto kasnije prava ej šteta što njegov lob nije završio u mrežu. Bio je to potez kojem su zapljeskali i domaći navijači.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Conev je ublažio Hajdukovu prednost.

Slavio je Hajduk, slavila je Torcida koja je tijekom utakmice istaknula transparent na kojem su znakovi No Name Boysa, navijača Benfice, suparnika Dinama osmini finala Europske lige. Ljubav između navijača Hajduka i Benfice traje već 25 godina, od tragedije iz 1994. godine kada je poginulo troje portugalskih navijača po povratku s utakmice Hajduk – Benfica.

>> Pogledajte kamo su sve hrvatski nogometaši selili ove zime

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije