Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČI ODLAZE ZA 'SITNIŠ'

Hajduk prodaje kapetana za samo pola milijuna eura

mario maloča
Ivana Ivanović/PIXSELL
16.01.2015.
u 11:47

Maloča će igrati s Benayounom i Stojkovićem

Toliko prijelaznih rokova bilo je "evo, sve je gotovo", ali na kraju je ostajao u Hajduku. Kapetan Mario Maloča na stalnoj je prodaji već godinama, postao je starosjedilac u Hajduku, rijetki su igrači koji u današnje doba odigraju više od 200 utakmica za bijele. Jednom je propao odlazak u Werder zbog ozljede, tada je odbio Kaiserslautern, pa Hajduk nije želio da mu Maloča ode u Terek jer su se menadžeri naganjali tko će uzeti više novca...

Igrao za Chelsea i Liverpool

Baratalo se s odštetom od tri milijuna eura, pa je bilo dosta i dva, prijelazni su rokovi prolazili, a ljestvica se spuštala. I evo nam sad Maloče pred odlaskom u izraelski Maccabi iz Haife. Kažu da nije neka velika odšteta, možda se pregovorima izvuče i nešto više od aktualnih pola milijuna eura. Maloča je pristao na odlazak u Maccabi, sada je na Hajduku da ne naganja kapetana da se odriče svog dijela odštete. Ionako je godinama igrao za "siću", bio jedan od najslabije plaćenih igrača i nikada se nije bunio zbog toga.

A u Maccabiju ga čekaju neka znana imena nogometne scene. Prvo ime kluba je Yosi Benayoun, 34-godišnji ofenzivni vezni, prava nogometna ikona Izraela. Benayoun je karijeru gradio u Premiershipu, igrao za West Ham, Liverpool, Chelsea, Arsenal i QPR, u poznim godinama karijere vratio se u klub u kojem je igrao još 2002. godine. Tamo je i srpski reprezentativni vratar Vladimir Stojković, koji je nekoć bio ikona Crvene zvezde, pa se iz inozemstva vratio u Partizan i sebi zagorčao život.

Poveznica odlaska u Izrael je menadžer Fali Ramadani, koji se odnedavno brine o Maloči. I Stojković je njegov igrač, a Ramadani je još prije nekoliko godina, u vrijeme predsjednikovanja Hrvoja Maleša, Hajduku napravio uslugu transferirajući Juricu Buljata baš u ovaj Maccabi iz Haife.

U sjeni čekanja Maločina transfera Hajduk se otisnuo prema Gabeli, na memorijalni turnir "Andrija Anković". Bijeli prvog dana igraju protiv domaćeg GOŠK-a, drugi par čine Široki i Željezničar. U Splitu je ostalo nekoliko bolesnih i načetih poput Kouassija, Milovića i Gotala, a na put Igor Tudor nije poveo posve zdrave Avdiju Vršajevića, Mislava Anđelkovića i Gorana Jozinovića.

Hajduk čuva Sušića

Poluslužbeno objašnjenje je da čekaju rješavanje svog statusa, a u prijevodu to znači da ih se Tudor odrekao. Jedini koji može ostati je Vršajević, ali morat će potpisati novi ugovor. Anđelković bi, ako se pita Hajdukove šefove, što prije trebao naći novu sredinu, baš kao i Jozinović, kojemu na ljeto istječe ugovor. Inače, prema Gabeli nije otišao ni Tino Sušić, no tu je sve čisto. Njega Hajduk čuva, čeka realizaciju transfera u Inter i ne bi da se dogodi nešto nepredviđeno. Turnir u Gabeli bit će odlična provjera za Francuza Pierrea Ducassea i Belgijca Franca Zennara.

>> Hajduk se naivno nada da može pojačati momčad slobodnim igračima

Komentara 42

MA
MagnusJohnson
13:55 16.01.2015.

U ovim trenucima neredi su u Gabeli, navijači hajduka, pardon vlasnik hajduka, torcica nasilno je ušla na tribine, došlo je do velikog sukoba s policijom.

LI
liskovaca
13:53 16.01.2015.

sad će ponavljati istu priču kao u zadnjih desetak ako ne i više godina! "Sada moramo prodati ali sljedeće godine ćemo imati ekipu za prvaka"! Inače, navijač sam Hajduka ali ovo a bome i sve što se dešava u zadnjihih deset godina je SRAMOTA!!!

BA
balic
12:32 16.01.2015.

Ne razumjem ja te ljude Hajduka, prodaju iz svog kadra jednog po jednog za sicu i onda se zale na neuspjehe ,dugove i Mamic Zdravko je za sve kriv :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije