Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Kakva drama u Kranjčevićevoj! Hajduk nakon penala do finala

Kakva drama u Kranjčevićevoj! Hajduk nakon penala do finala
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
13.03.2018. u 20:09

Hajduk je nakon lutrije jedanaesteraca u Kranjčevićevoj s 5:3 (1:1) pobijedio Lokomotivu i izborio finale Kupa Hrvatske.

Prošlo je prvih deset minuta bez uzbuđenja, a u 11. minuti prva sporna situacija. Said se sjurio u šesnaesterac gdje ga s leđa srušio Majstorović, a glavni sudac Bebek umjesto na bijelu točku pokazao je samo na korner.

U 20. minuti zatresla se mreža lokosa nakon udarca Caktaša, ali ovog puta ništa se ne može prigovoriti sucu jer igrači Hajduka bili su u zaleđu. Hajduk je blizu vodstva bio u 24. minuti kada je nesigurnosti Šempera na odbijenu loptu natrčao Borja Lopez, no njegov udarac zaustavlja okvir gola.

Lokomotiva Hajduk Hrvatski kup
1/22

U samoj završnici prvog dijela bijeli su imali još dvije dobre prilike, no Gyurcsoa zaustavlja Šemper, a udarac Saida odlazi pokraj gola.

Lokosi su odlučnije krenuli u nastavak, a nagrada je stigla u 55. minuti kada je Majstorović na drugoj vratnici dočekao ubačaj Majera te glavom lakoćom pogodio za 1:0. Ekspresno je četiri minute kasnije odgovorio Hajduk preko Hamze za 1:1.

Veliku šansu za potpuni preokret bijeli su imali u 72. minuti nakon velike greške Šempera koju ne koristi Kovačević čiji udarac s pet metara odlazi nebu pod oblake. Gosti su opet opasni u 78. minuti kada je udarac Saida u posljednji trenutak blokirao Majstorović.

Kako odluka o pobjedniku nije pala u 90 minuta, krenulo se u produžetke, gdje se više gledalo kako ne primiti, nego dati gol, pa prilika gotovo da nije ni bilo.

Na kraju su odlučivali jedanaesterci, gdje su s(p)retniji bili igrači Hajduka. Tragičari lokosa bili su Majer i Musa, koji su promašili cijeli gol, dok je kod Hajduka jedini neprecizan bio Bašić. Pobjedu je sigurnim udarcem u petoj seriji potvrdio Radošević.

Hajduk u finalu, koje se igra 23. svibnja u Vinkovcima, čeka pobjednika dvoboja između Dinama i Rijeke, koji je na rasporedu 4. travnja.


 

Komentara 54

DU
Deleted user
18:56 13.03.2018.

Ovom malom Kastratiu svaka čast, mogao bi biti veliki igrač, brz, prodoran, a vidjeli smo prošlo kolo i precizan.

KA
kanđija
20:23 13.03.2018.

Zanimljivo je Majer izveo penal. Uvijek puca po zemlji lijevo ili desno a danas ono za jedno ljetovanje u Dalmaciji na tribine.... čovjek se ubija protiv Rijeke i Dinama a protiv Hajduka uglavnom je promatrač.

SM
san.martino
19:11 13.03.2018.

Deset Kovacevica za jednog Kastratija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije