Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVORANSKO PH Polufinala su osigurali Hajduk, Dinamo, Zagreb i Zadar

Hajduk i Dinamo u borbi za finale

10.01.2009.
u 17:40

U nedjeljnim polufinalima Dvoranskog prvenstva susrest će se Hajduk i Dinamo (16.30) te Zagreb i Zadar (17.10). Posljednji se popisu pridružio Dinamo koji je tek u posljednjem susretu s Rijekom osigurao prolaz.

Zanimljiviji susret sigurno će biti onaj između Hajduka i Dinama. Zagrebačka se momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva i nije pretjerano iskazala, a u današnjoj su utakmici u slavili Splićani koji sigurno ciljaju na ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha kada su uzeli prvo mjesto. No, derbiji su uvijek nepredvidivi stoga bi bilo nezahvalno prognozirati prvog finalista.

I susret između Zadra i Zagreba sigurno će pobuditi velike tenzije na tribinama Višnjika. Zadnji su susret odigrali rezultatom 2:2, no favorita je također teško izdvojiti. Zadrani, naime, igraju pred nabrijanom domaćom publikom dok pjesnici predvođeni izrazito raspoloženim Senijadom Ibričićem mogu svašta napraviti.

Preko Rijeke do polufinala
Utakmica odluke za Dinamo, u kojoj je minimalno bio potreban remi za plasman u polufinale, završila je pobjedom Vlakove momčadi. Mrežu Riječana već u prvoj minuti načeo je Mandžukić, no vodstvo nije dugo trajalo. Osobito raspoloženi Sharbini u sljedećih nekoliko minuta dva puta je matirao Kelavu. Modre u igru vraća Lovren u devetoj minuti. Mreže su se nastavile tresti pa su se u listu strijelaca upisali Križman, Hrgović te Vrdoljak koji prije odmora dovodi Dinamo u vodstvo. Iako se činilo da će pitanje pobjednika biti neizvjesno do samoga kraja, Vlakova momčad ipak je osigurala polufinale golovoma Tomića, Šokote, te novopečenog prvotimca Pivarića za konačnih 8:5. Posljednji susret dana odigrali su Zadar i Hajduk, jedine dvije momčadi sa stopostotnim učinkom. Igrači Ante Miše još jednom su dokazali da su izraziti favoriti svladavši domaću momčad s 4:1.

Hajduku pripao derbi
Hajduk je odličnom igrom u kojoj se posebno istaknuo Senijad Ibričić osigurao poluzavršnicu Dvoranskog prvenstva. Navijači Dinama pobrinuli su se da ni ovoga puta ne prođu nezamijećeni pa su na samom početku susreta Višnjik dekorirali paljenjem baklje.

Splićani su poveli u trećoj minuti golom Ibričića, no 'modri' su uskoro nadoknadili i tako je teklo do kraja susreta. Na 1:1 izjednačio je Tomić, ali 'bili' su ponovno došli u vodstvo golom Ibričića. U listu strijelaca upisali su se još Lovren i Mandžukić, a za Hajduk Drago Gabrić te mladi Tičinović koji je konačan rezultat od 4:3 postavio lijepom solo akcijom. Osim neizvjesnosti po pitanju pobjednika, susret će se pamtiti i po grubostima na terenu. U 16. minuti nakon prekršaja Dinamovog braniča, 'zakačili' su se Mirko Hrgović i Senijad Ibričić te su obojica 'nagrađena' žutim kartonima. Ni publika, naravno, nije ostala nijema pa je teren zasut raznim predmetima. 'Požutio' je i Ivan Kelava nakon grubog starta nad Strinićem zbog čega je bio i isključen.

Sudac Svilokos dobio epileptički napad
Tijekom susreta Zadra i Šibenika na travnjaku se zbio nevjerovatan događaj. Jedan od najboljih hrvatskih sudaca, Vlado Svilokos, srušio se uslijed epileptičkog napada. Prvi mu je u pomoć priskočio Zadrov igrač Rašo te brzom intervencijom spriječio da pregrize jezik. U pomoć je pristiglo i svo raspoloživo medicinsko osoblje. Svilokos se desetak minuta tresao dok nije došao svijesti. Nakon što se uspio smiriti, iznesen je s terena uz ovacije gledališta. Prema informacijama iz Zadarske opće bolnice, izvan je životne opasnosti te su mu stabilne životne funkcije.

Zadar slavio nad Šibenikom
Na oduševljenje Tornada i Torcide koji su udruženih grla navijali za Zadrane, momčad Dalibora Zebića slavila je protiv Šibenika s 3:2. Jedan od najboljih Zadrovih pojedinaca bio je Ćurjurić, a unatoč svim pokušajima Šibenčana, vratar Zadra bio je na visina zadatka. Pjesnici su dobre igre ponovili i u susretu sa Šibenikom te pobijedili s 3:0. Bila je to utakmica odluke za prolaz u polufinale, igralo se oprezno pa je prvi gol, onaj Zagrebaša Parlova, pao tek u posljednjoj minuti prvoj dijela. U listu strijelaca još se upisao i Mensur Mujdža te ponovno Parlov.

U kasnijem susretu sa Zagrebom, Zadranima je nedostajalo tek nešto sportske sreće za slavlje. Rezultat je bio 2:2 i u posljednjim sekundama susreta Ljubičić je sam istrčao pred riječka vrata i jako zapucao, no Radman je uspio Rijeki sačuvati bod.

Ibričić najbolji
Najveći favorit natjecanja, Hajduk, zadržao je stopostotan učinak na Dvoranskom prvenstvu i nakon sraza s vrlo jakim Zagrebom: šest utakmica, šest pobjeda.

Splićani su protiv pjesnika imali najteži zadatak dosad, bili su suočeni s rezultatskim minusom u 17. minuti, kada je Krstanović zabio za 2:1, ali opet su velikom upornošću preokrenuli rezultat.

Drago Gabrić i Senijad Ibričić režirali su odlučujući pogodak: Gabrić je uklizao, oduzeo loptu i asistirao, a Ibro u stilu brazilskoga majstora pospremio loptu u mrežu.

Splićani su i jučer imali veliku podršku Torcide. Od prve utakmice u dvorani je bilo gotovo 4000 gledatelja, nimalo prijateljski raspoloženih prema momčadima iz Zagreba.

– Znali smo da imamo posla s odličnim suparnikom. Bila nam je ovo najteža utakmica na turniru, ali i ovaj put pokazali smo snagu – kazao je najbolji strijelac turnira Senijad Ibričić.

On je bio autor najljepšega pogotka na utakmici. Za 0:1 pogodio je prekrasnim udarcem u donji lijevi kut. U drugoj utakmici igrale su dvije zadarskoj publici najnepopularnije momčadi, Dinamo i Šibenik. Ovaj put Vlak nije dopustio da momčad samostalno vodi trener vratara Mario Jozić, nego je on preuzeo kormilo, a stručni stožer ojačao je sportski direktor Zoran Mamić.

U usporedbi s prvom utakmicom, ovo je bila uspavanka. Ipak, u 12. minuti donijela je žestoke prosvjede Šibenčana koji su smatrali da Lovrenova lopta nije prešla gol-crtu. Pogodak je ipak priznat uz burne reakcije s tribina, a Lovren je postao najbolji strijelac modrih na DPH-u.

Zoki preporodio modre
Možda je Mamićeva pojava djelovala stimulativno na dinamovce koji su igrali s više želje i žara nego u prethodnim susretima. A upravo kada su u dvorani ušli Bad Blue Boysi Ante Tomić postigao je pogodak za 2:1. Otpor Šibenčana definitivno je slomio povratnik u momčad Sammir kojemu je Torcida rasistički hukala.

Rezultati finalne skupine:
Zagreb – Hajduk 2:3 (Jugović 16, Krstanović 17 / Ibričić 12, 22, Strinić 19)
Dinamo – Šibenik 4:1 (Lovren 12, Tomić 16, Sammir 21, Mandžukić 24 / Gović 3)
Rijeka - Zagreb 3:6(Ah. Sharbini 6, Križman 8, Fernandez 17 / Oršulić 1, 11, Jugović 5, Krstanović 17, Kartelo 21, Sesar 23
Šibenik - Zadar 2:3
(Alispahić 13, Kovač 19 / Župan 1, Jerbić 11, Ćurjurić 14)
Hajduk - Dinamo 4:3 (Ibričić 3, 7, Gabrić 14, Tičinović 22 / Tomić 4, Lovren 8, Mandžukić 20)
Zadar - Rijeka 2:2 (Puljić 8, Sladojević 12 / Ah. Sharbini 6, Kreilach 19)
Zagreb - Šibenik 3:0 (Parlov 12, 20, Mujdža 19)
Dinamo - Rijeka 8:5 (Mandžukić 1, Sammir 6, Lovren 9, Hrgović 11, Vrdoljak 12, Tomić 20, Šokota 22, Pivarić 24/ Ah. Sharbini 1, 6, Križman 7, 11, 22)
Hajduk - Zadar 4:1 (Jozinović 3, 11, Tičinović 19, Maloča 24 / Ljubičić 7)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije