Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hajduk dobiva travnjak od HNS-a, osniva se komisija za nacionalni stadion

20.03.2021.
u 09:00

Novost u ovoj priči je da sada i Hajduk želi novi travnjak od HNS-a, što prije nije bio slučaj. Kustić to povezuje s novim vjetrovima na Poljudu koje je donio predsjednik Jakobušić.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić jučer je uletio kao leteća zamjena Davoru Šukeru, predsjedniku HNS-a koji je bio najavljen na press-konferenciji u Savezu, a onda se naglo razbolio i otkazao. Nadamo se da predsjednika nisu napali simptomi koronavirusa i da Savez neće biti obezglavljen odsutnošću svoga inače posvećenoga, požrtvovnoga, sveprisutnoga lidera...

POGLEDAJTE VIDEO:

– Uspjeli smo s Uefom dogovoriti dobivanje sredstava za još četiri hibridna travnjaka koja ćemo postavljati u Splitu, Šibeniku, Varaždinu i Velikoj Gorici. Time bismo zatvorili krug prvoligaških stadiona na kojima se ove sezone igra odličan nogomet, između ostaloga i zbog kvalitete travnjaka. Svaka utakmica je derbi, bilo da se radi o borbi za Europu, bilo da se radi o borbi za ostanak. Dakle, HNS čini sve da se poboljša infrastruktura, ali ne možemo sami, budući da su vlasnici svih tih objekata lokalne samouprave – kazao je Kustić, spominjući pritom okviran iznos od 4,5 milijuna eura za gradnju terena.

Novost u ovoj priči je da sada i Hajduk želi novi travnjak od HNS-a, što prije nije bio slučaj. Kustić to povezuje s novim vjetrovima na Poljudu koje je donio predsjednik Jakobušić.

Kustić se osvrnuo na nedavne presude Vrhovnog suda u slučaju Zorana Mamića i Damira Vrbanovića.

– Svakako nam je žao da je došlo do toga, ali HNS, kao i uvijek, poštuje i poštivat će zakone Republike Hrvatske. Zoran Mamić odlukom Izvršnog odbora HNS-a više nije član Komisije za profesionalni nogomet, a raskinut je i ugovor s Damirom Vrbanovićem. Ne želim te presude dovoditi u kontekst hrvatskog nogometa općenito, jer je predmet vezan uz GNK Dinamo. Svatko ponaosob odgovara za svoje postupke – istaknuo je Kustić, koji je naširoko i zahvaljivao; Vladi, ministrima, predsjedniku Uefe... na podršci koju daju Savezu u infrastrukturnim planovima.

– Zajedničkim snagama napravit ćemo sve da se naša infrastruktura poboljša, osnovat ćemo neovisnu komisiju u kojoj će biti predstavnici Ministarstva, HNS-a i Grada Zagreba, odnosno neovisni ljudi iz Uefe. To je itekako potrebno, jer… Imamo odlične rezultate, ali po pitanju infrastrukture nismo na najvišoj razini – kaže Marijan Kustić. 

Ključne riječi

Komentara 8

RO
roland
10:40 20.03.2021.

Sad i Hajduk želi stadion? Do sada su bili protiv svega! Potpuno izolirani! Poprimili su mentalitet, koji je za mene nespojiv sa Splitom, da su zadovoljni kada u Gorici izgube samo s 1-0, a ni 0-3 u Kupu nije katastrofa. S druge strane, u Dinamu grizu i nakon 0-2 i uzimaju sve što HNS može dati! I Mamić tamo vrišti: "Dinamo ove godine MOOOOOORA biti prvak, sada, protiv Totenhama, sada se više nekog ikad prije, brani Dinamo! Vi igrači ste dužni ujediniti se u zajedništvu i poginuti na travnjaku jer je u pitanju sudbina vašag kuba, vaših obitelji, vaše buduće internacionalne karijere..." I ovi pobijede! Pa onda kaži da Mamić ne kuži nogomet i da ne zna motivirati igrače i klub.

AP
apathylolz
15:09 20.03.2021.

Hahahaha licemjeri... Nije problem uzeti novce od Hns-a 🤣🤣🤣🤣

RE
RedTree
12:54 20.03.2021.

Novcima poreznih obveznika nema se što graditi stadion, nek to pitanje rješavaju klubovi s lokalnim zajednicama. A cijela Banovina i dobar dio Zagreba porušeni, a preko 200 tisuća mladih otišlo van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije