Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ohandza presudio

Hajduk šokirao plave u Maksimiru, loši suci opet uništili derbi

Dinamo Hajduk HNL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/15
19.02.2018.
u 07:28

Pokušavam obuzdati emocije, ali one su velike, reagirao sam burno nakon jedne odluke, nisam trebao, ali nije bilo ništa zločesto

Svakoj seriji dođe kraj, došao je tako i kraj seriji Dinama. Svoj prvi poraz na klupi plavih doživio je Mario Cvitanović. Naime, u velikom derbiju u Maksimiru slavio je Hajduk s 1:0 , golom Ohandze u 52. minuti.

Dekor na tribinama bio je dobar, a na jugu je bilo više navijača Hajduka nego na sjeveru BBB-a. Koji su šutjeli do 18. minute, a onda erumpirali.

BBB šutjeli 18 minuta!

U znak prosvjeda protiv odluke Dinama da od 1. ožujka neće prodavati ulaznice maloljetnicima za sjevernu tribinu bez pratnje ili odobrenja roditelja. Pobacali su zato u toj 18. minuti BBB-i ulaznice sa svoje tribine.

Dinamo Hajduk HNL
1/15

Ostvario je Hajduk željeno, smanjio je prednost plavih na devet bodova i sada se može nadati novom kiksu zagrebačke momčadi.

Očekivali smo jako dobru utakmicu nakon što je Dinamo u Osijeku pobijedio 4:2, a Hajduk u Vinkovcima s 5:0, no prvo je poluvrijeme bilo razočaravajuće. Tvrdo, i čvrsto, ispresijecano prekidima kao u nekadašnjim derbijima. Čak 25 prekršaja u prvom dijelu jasno govori da je to bila igra bez igre.

Dinamo je u prvom dijelu imao jedinu pravu priliku. Gavranović je poslao Soudanija samoga prema vratima Hajduka, Alžirac je pokušao prebaciti Leticu, ali visoki vratar Hajduka osjetio je kako će pucati napadač plavih i spasio svoja vrata. I to je bio jedini udarac obiju momčadi u prvom dijelu.

– Jako smo dobro ušli u utakmicu, pritiskom smo onemogućili igru Dinama. Bili smo dobri defenzivno, ali osjetio sam da treba više prema naprijed pa smo tako i krenuli u nastavak. Zabili smo, a onda teško živjeli, Dinamo je imao šanse, promašio i 11-erac, ali ja sam zadovoljan – kazao je trener Hajduka Željko Kopić.

U nastavku smo gledali bolju utakmicu i znatno više prilika. Vjerojatno se ključni trenutak dogodio već nakon nekoliko minuta. Soudani je bio pred Leticom koji je loptu zaustavio rukom izvan 16-erca. Suci to nisu vidjeli, da jesu, Letica bi bio isključen.

I ne bi se iz toga dogodio kontranapad u kojem je Hajduk zabio gol za pobjedu. Ali, golu su kumovali i plavi, stoper Lešković čekao je da golman Livaković dođe po loptu, ovaj je oklijevao i na kraju im je loptu ukrao Ohandza i zabio, poslije se pokazalo, za pobjedu.

U 80. minuti opet sudačka kontroverza. Sudac je ocijenio da je Borja Lopez igrao rukom i pokazao na jedanaesterac za Dinamo, ali ta je odluka jako dvojbena, jer Soudani je u skoku rukom bio naslonjen na Španjolca.

No, Mario Gavranović promašio je 11-erac.

Zadnjih nekoliko minuta trener Hajduka Željko Kopić gledao je s tribine na koju su ga poslali suci. I to zato što je smatrao da je Pejin trebao pokazati crveni karton Doumbiji kada je kao posljednji igrač u kontranapadu zaustavio Ohandzu.

– Pokušavam obuzdati emocije, ali one su velike, reagirao sam burno nakon jedne odluke, nisam trebao, ali nije bilo ništa zločesto, samo emocije – objasnio je Kopić koji nije čuo za spornu Letičinu obranu rukom izvan 16-erca.

Kopić nije poletio nakon ove velike pobjede u Maksimiru.

– I devet bodova prednosti Dinama je puno, ali ni prije ove utakmice nismo, a ja neću ni sada, gledati na bodove, već na utakmice koje nas čekaju, koje želimo odigrati što bolje pa ćemo vidjeti dokud će nas to dovesti.

“Napravili smo glupost”

Nije pao u depresiju zbog poraza na drugoj strani Mario Cvitanović.

– Činjenica je da smo izgubili, ali odmah sam rekao igračima – glavu gore. Moj je dojam da nismo trebali izgubiti, ali dojam je jedno, a semafor kaže svoje. U prvom dijelu bili smo statični, nismo se kretali kako smo zamišljali, dok smo u drugom dijelu stvorili nekoliko pravih prilika, imali jedanaesterac. Primili smo gol, ne znam je li se što sporno dogodilo prije toga pred vratima Hajduka, ali mi smo onda napravili glupost, nesmotrenost i primili ga. No, čekaju nas novi izazovi, baš ne volim gubiti, ali što je, tu je – pričao je trener Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Ključne riječi

Komentara 13

MG
mato.greganic
08:29 19.02.2018.

Kad primiš onakav pacerski gol a na drugoj strani ne daš iz 3 stopostotne prilike možeš samo reći Cvitanoviću šta to radiš na trenizima, silnim pripremama, velikim novcima. Ja ću reći jedno veliko ništa na čelu sa vrlim trenerom. Da imam mogučnost nitko od Vas ovaj mjesec nebi dobio plaću. Ako se izgubi utakmica od boljih nikom ništa idemo dalje ali ova bijeda od igre u prvom poluvremenu ide na dušu vrlom treneru, pa Vi svi skupa niste ni bili na terenu ostali ste u svlačionici imao sam osjećaj da igraći Dinama bježe od lopte, svaka čast Hajduku na borbenosti, htjenju, iako su uputili samo jedan udarac na gol nose 3 boda bravo. samo da se zna ja sam DINAMOVAC ali ovo nije Dinamo nego preplašena, preplacena, sa nekometetnim trenerom skupina.

BI
binki
08:52 19.02.2018.

Bravo maminjo, uništio si klub do kraja.

ED
europski dinamo
10:26 19.02.2018.

Umjesto da hajduk od 60. min ima igrača manje oni iz iste akcije zabiju gol . Dinamo tesko pokraden.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije