Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska boksačica

Habazin prozvala Breakhus na revanš: Ovo je sada dvoboj dva bivša Kličkova trenera!

Ivana Habazin
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
29.07.2018.
u 15:47

Ivana je protiv “prve dame” svjetskog boksa meč odradila 13. rujna 2014. godine u Kopenhagenu. Tada je s njom u ringu izdržala svih deset rundi, no poražena je uvjerljivom sudačkom odlukom

Jedna od najvećih želja i ambicija Ivane Habazin je izboriti revanš protiv možebitno najbolje boksačice u povijesti, Cecelie Braekhus. Ivana je iz razloga da tu borbu izbori i da se što bolje pripremi za nju nedavno napustila Hrvatsku, a sada je prvi puta ozbiljno prozvala Norvežanku, piše Fightsite.

Ivana je protiv “prve dame” svjetskog boksa meč odradila 13. rujna 2014. godine u Kopenhagenu. Tada je s njom u ringu izdržala svih deset rundi, no poražena je uvjerljivom sudačkom odlukom u korist fenomenalne šampionke. Ivana je nakon toga i sparirala s njom, odnosno pomagala joj u priprema, ali želja za revanšem ostala je i dalje prisutna.

Sada se Ivana priprema za obranu IBO titule, koju će imati za mjesec dana u Južnoafričkoj Republici, gdje se nedavno preselila u želji dodatnog boksačkog napretka. Tamo se priprema kod poznatog trenera Jamesa Ali Bashira, svojevremeno pomoćnog trenera Vladimira Klička. Ivana se nada pobjedi u tom meču, nakon čega vjeruje da bi možda i odmah mogla dobiti priliku suprotstaviti se Ceceliji. Braekhus je svoj posljednji meč odradila prošlog vikenda, kad je u Moskvi savladala Innu Sagaydakovskayu. Trenutno ima već ugovoren meč za rujan i T-Mobile Arenu u Las Vegasu, na uvodnom programu meča Canela Alvareza i Gennadya Golovkina, ali protivnicu i dalje čeka. Budući da Ivana ima meč samo tri tjedna prije toga, za nju bi ipak bilo prerano očekivati priliku već tada.

“Dvije svjetske prvakinje. Jedna apsolutna i jedna buduća apsolutna. Prije četiri godine izgubila sam IBGF titulu u meču protiv Cecilie Braekhus, no sada imamo dva bivša Kličkova trenera u različitim kutevima. Što misliš, je li došlo vrijeme za revanš? Ivana Habazin protiv Cecilie Braekhus i James Ali Bashir protiv Johnathona Banksa?”, napisala je Ivana u Facebook objavi.

Ivana u dosadašnjoj karijeri ima 18 pobjeda i tri poraza. Osim Braekhus, još je gubila od Eve Halasi i Mikaele Lauren. Breakhus ima fantastičnih 34-0, a prema nekim boksačkim analitičarima već godinama nije izgubila niti rundu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije