Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za OI

Habazin i Filipi ispali u prvom kolu, Plantić nastavlja put

Ivana Habazin
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
15.03.2020.
u 21:14

Zagrepčanin Plantić (23) je podijeljenom odlukom sudaca (3-2) pobijedio Austrijanca Umara Džambekova, četvrtoga nositetelja turnira

Na olimpijskim kvalifikacijama u Londonu hrvatska boksačica Ivana Habazin poražena je u prvome kolu velter kategorije (69kg) od Francuskinje Emilije Sonvico sa 1-4.

Ivana Habazin, koja je aktivna i u profesionalnom boksu, prije dva mjeseca je u Atlantic Cityju boksala je za naslov svjetske prvakinje u supervelter kategoriji, ali je poražena od braniteljice naslova Amerikanke Claresse Shields.

U nedjelju su još nastupili Luka PlantićToni Filipi. Teškaš Toni Filipi također je ispao u prvome kolu, izgubivši podijeljenom odlukom sudaca (2-3) od Ukrajinca Serhija Horškova. Zadranin je izgubio prve dvije runde, a u zadnjoj krenuo po nokaut, no nije uspio.  

U poluteškoj kategoriji (81 kg) Luka Plantić prošao je prvo kolo olimpijskih kvalifikacija u Londonu.

Zagrepčanin Plantić (23) je podijeljenom odlukom sudaca (3-2) pobijedio Austrijanca Umara Džambekova, četvrtoga nositetelja turnira.

Plantić je bivši juniorski viceprvak svijeta i prvak Europe, a trebaju mu još dvije pobjede u Londonu za kvalifikaciju na OI u Tokiju.

U sljedećem kolu Plantić za dva dana ide na Armenca Gora Nersesyana, brončanoga sa posljednjeg Europskoga prvenstva, koji je sudačkim prekidom u 1. kolu svladao Čeha Karela Holejšeka. 

Od hrvatskih predstavnika u Londonu još je u natjecanju Marko Zeljko (69kg), Mladen Sobjeslavski (75kg), Marko Milun (+91kg), Nikolina Ćaćić (57kg) i Marija Malenica (60kg). 

U ponedjeljak u velteru (69 kg) Marko Zeljko borit će se protiv Bjelorusa Aleksandra Radzionova, a u srednjoj kategoriji (75 kg) Mladen Sobjeslavski ide na Finca Muhammad Abdilrasoona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije