Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije mu prvi put

Gruzijski hrvač zbog dopinga ostao bez srebra s OI u Londonu

Davit Modzmanashvili
Foto: Reuters/PIXSELL
17.01.2019.
u 15:20

Zahvaljujući ponovnim analizama uzoraka otkriveno je pedesetak pozitivnih sportaša i oduzeto je dvadesetak medalja s OI u Londonu, dok je za trajanja Igara otkriveno svega desetak slučajeva dopinga

Gruzijski hrvač Davit Modzmanashvili, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu u kategoriji do 120 kg osvojio srebro, bio je pozitivan na zabranjenu tvar turinabol utvrdile su ponovne analize uzoraka s OI 2012., objavio je u četvrtak Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Gruzijac Modzmanashvili (32), koji za Uzbekistan nastupa od 2017. godine, već je bio suspendiran od 2008. do 2010. zbog dopinga i morao je vratiti naslov europskog prvaka osvojen 2008. Također je suspendiran 2016. zbog korištenja meldonija, ali je ta suspenzija ukinuta.

LMOO je početkom studenog prošle godine objavio da je u tijeku ponovna analiza uzoraka s OI 2012. godine "te da se u tome koriste najnovije znanstvene metode".Ponovna analiza uzoraka će se provoditi i u 2019. kao i u 2020.

Zahvaljujući ponovnim analizama uzoraka otkriveno je pedesetak pozitivnih sportaša i oduzeto je dvadesetak medalja s OI u Londonu, dok je za trajanja Igara otkriveno svega desetak slučajeva dopinga. 

Krajem prosinca, Međunarodna hrvačka federacija (IWF) je objavila da je ponovnom analizom uzoraka s Igara 2012. otkriveno pet slučajeva dopingiranja među kojima je Ukrajinac Oleksiy Torokhtiy (testosteron), olimpijski pobjednik u kategoriji do 105 kg te Azerbajdžanac Valentin Hristov (testosteron), osvajač brončane medalje.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Antonio1952
16:26 17.01.2019.

Valda gruzijski ili su promijenili ime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije