Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAUZELI SEDMO MJESTO

Grčka osvojila europski turnir Svjetske lige, Hrvatska se iskalila na Francuskoj

Zagreb: Susret Mladosti i Galeba u 9. kolu Prvenstva Hrvatske
Slavko Midzor/PIXSELL
10.01.2021.
u 23:48

Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci. Tada počinju završne pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji je na rasporedu od 14. do 21. veljače

Vaterpolisti Grčke osvojili su europski kvalifikacijski turnir za završnicu Svjetske lige nakon što su u finalu u Debrecenu pobijedili Crnu Goru 12:7. Sve je praktički bilo riješeno nakon prve dvije četvrtine u kojoj je Grčka daleko bolju igru okrunila vodstvom 7:3.

Grčku je do pobjede predvodio Ioannis Fountoulis s tri gola, dok je suparničkim redovima najefikasniji bio Aleksandar Ivović, također s tri gola.

Plasman na završni turnir Svjetske lige koji se igra u Gruziji, osim Grčke i Crne Gore, izborila je i reprezentacija Italije koja je u susretu za treće mjesto pobijedila Španjolsku sa 9:8. 

Kod Talijana prvi strijelac je bio Echenique Gonzalo s tri gola, koliko je zabio i Blai Mallarach kod Španjolaca.

Ranije danas, u borbi za peto mjesto Srbija je pobijedila Mađarsku s 9:7, dok je Hrvatska u borbi za sedmo mjesto svladala Francusku sa 17:5. Kod Hrvatske najefikasniji su bili Luka Bukić, Loren Fatović i Maro Joković sa po tri pogotka. 

Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci. Tada počinju završne pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji je na rasporedu od 14. do 21. veljače.

Tri najbolje reprezentacije iz Debrecena ostvarile su pravo nastupa na završnom turniru Svjetske lige u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju od 26. lipnja do 2. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije