Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU PRESRETNI

Gradonačelnik golom uveo svoj klub u viši rang

Josip Budimir - gradonačelnik Kutjeva
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/4
12.06.2018.
u 18:17

Kao talentirano je dijete već u osmom razredu otišao u splitski Hajduk na probu. Zadovoljio je, ostao nekoliko mjeseci i pred sam potpis ugovora vratio se kući.

Poznata je stvar da gradonačelnici koji vole sport pomažu klubovima u osiguranju financijskih i infrastrukturnih uvjeta za natjecanje. Međutim, da prvi čovjek grada golom odvede svoj klub u viši rang, to je stvarno raritet. A upravo to dogodilo se u kvalifikacijama za popunu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje između Kutjeva i slavonskobrodskog Amatera. Kutjevčani su prvi susret na svojem terenu dobili s glatkih 3:0, ali u uzvratu su sve prosuli i do 75. minute gubili s 4:0. I kada se činilo da će ostati kratkih rukava, ukazao se njihov gradonačelnik Josip Budimir koji je preciznim udarcem pogodio za 4:1 i veliko slavlje.

– Osjećaj je bio fenomenalan, postići pogodak koji tvoj klub nakon 25 godina vodi u viši rang nije mala stvar. Mi smo već u nekoliko navrata pokušali kroz kvalifikacije, ali ovo je prvi put da smo uspjeli. Svi smo presretni, a pogotovo ja koji sam postigao taj gol – kaže Budimir.

Kutjevački je gradonačelnik na tu funkciju došao 2014. godine kao 26-godišnji student, bio je tada najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Iza njega je i zanimljiv nogometni put. Kao talentirano je dijete već u osmom razredu otišao u splitski Hajduk na probu. Zadovoljio je, ostao nekoliko mjeseci i pred sam potpis ugovora vratio se kući. Poslije je išao na probu i u zagrebački Dinamo i u zaprešićki Inter, igrao s Lovrenom, Badeljom... Oni su postali reprezentativci, a on se, opet zbog nostalgije za kućom, vratio u Kutjevo.

Josip Budimir - gradonačelnik Kutjeva
1/9

– Priznajem da mi je danas malo žao što nisam više postigao kao nogometaš, ali nedostajao mi je moj kraj, roditelji, prijatelji... Kad sam vidio da mi karijera ne ide u smjeru kako sam zamišljao, upisao sam fakultet, a onda me život odveo u politiku – nastavlja. Obitelj Budimir nosi NK Kutjevo. Josipov stric Jerko predsjednik je kluba, a otac Ivan – trener! Lani je Josip s 20 pogodaka bio prvi strijelac. Najviše zahvaljujući Josipu uvjeti su u klubu fenomenalni, a s pola milijuna kuna povučenih na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja kreću i u rekonstrukciju klupskog objekta. 

Komentara 1

DU
Deleted user
18:23 12.06.2018.

Opet Hercegovci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije