Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRIHVATLJIVO'

Gradonačelnica Supetra povukla donaciju Torcida kupu nakon napada na sezonce

pretučeni
Foto: 24sata
1/3
10.06.2019.
u 10:18

– Odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju – poručila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković

Dvadesetak nasilnika jučer je u Supetru pretuklo pet sezonskih radnika od kojih je bila i jedna djevojka (na naslovnoj fotografiji). Pretučeni su se vraćali iz noćnog izlaska kada ih je grupa nasilnika zaskočila i napala. Od dvadeset napadača, policija je na kraju uhitila dvojicu. 

Sumnja se da su ovi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

– Prvo su urlali: Tko je od vas Srbin, tko je Srbin? Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Djevojka je pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju – rekao je napadnuti mladić. 

Mladić iz Brača najteže je ozlijeđen te mu je slomljen nos na četiri mjesta. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pokraj pekare u čijoj su blizini prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu iz Vukovara su, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako govore. A kad su nas nakon dvjestotinjak metara zaskočili, samo su vikali: "Tko je od vas Srbin?" i "Ubij Srbina!" Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani – rekao je mladić s Brača.

A nakon napada oglasila se i gradonačelnica Ivana Marković.

– Uime Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome jednostavno je neprihvatljiv, a pogotovo da se dogodi ovako nešto jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom – poručila je Marković.

Dodala je i da će grad povući donaciju Torcida kupu jer su napadači bili sudionici ili posjetitelji toga turnira.

– Grad Supetar oduvijek je bio i bit će tolerantan i otvoren grad za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi jest da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad dogodio u našem gradu. Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa (iako se napad nije se dogodio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Našem Supetraninu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak, a apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti – dodala je Ivana Marković.

Ključne riječi

Komentara 116

DI
dirižabl
10:30 10.06.2019.

Pa to je Ostojić Baukova biračka baza

ME
medvedgrad
10:17 10.06.2019.

Kad se premlacuju Hrvati na Bracu jer su iz drugih krajeva Hrvatske, nema oglasavanja ove gradonacelnice. Ona je na stand by samo ako je saku dobio i jedan Srbin.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
10:49 10.06.2019.

Zašto gradonačelnica nije povukla donacije Torcidi kada su žrtve torcidaških napada bili Janica Kostelić, Niko Kovač, Bruno Marić, Mamić? Tada je to batinanje i vrijeđanje partijskim financijerima torcide odgovaralo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije