Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opovrgli glasine

Grad Đakovo nije zabranio gledanje utakmica na terasama

Navijači u kafiću
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/4
15.06.2018.
u 12:43

- Iduća je utakmica reprezentacije 21. lipnja, tada počinju Đakovački vezovi, a u vrijeme manifestacije, restorani i barovi od 22. lipnja do 6. srpnja mogu raditi do 2 sata, a od 7. do 9. srpnja do 4 sata – rekao je Mandarić.

Iz natpisa u medijima i priče u dakovačkim ugostiteljskim krugovima dalo se naslutiti da je Grad Đakovo odredio da se na terasama kafića neće smjeti gledati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. 

- Grad Đakovo nije donosio slične odluke, a potencijalna problematika na relaciji pojedini ugostitelji - Sanitarna inspekcija, nema veze s Gradom i gradskim odlukama. Grad Đakovo nikada nije zabranio gledanje utakmica na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata – ističe gradonačelnik Marin Mandarić. 

Problem je, nastavlja, isključivo vezan uz zakon o zaštiti od buke, koji je donio Hrvatski sabor, a ne Grad Đakovo. Inspekcijski nadzor, pak, provodi Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva. Na dan prve utakmice hrvatske reprezentacije, u subotu, kafići koji su podnijeli zahtjev mogu raditi, dodaje, do 2 sata.

>> Navijači zapjevali hit Mile Hrnića i ostavili Poljake u čudu

- Iduća je utakmica reprezentacije 21. lipnja, tada počinju Đakovački vezovi, a u vrijeme manifestacije, restorani i barovi od 22. lipnja do 6. srpnja mogu raditi do 2 sata, a od 7. do 9. srpnja do 4 sata – zaključuje Mandarić.

Navijači u kafiću
1/11

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije