Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje predsjednice

Grabar-Kitarović odgovorila Riječanima: Pa prije ću krepat' nego se vas odreći!

Kolinda Grabar Kitarović i Armada
Foto: PIXSELL
1/4
28.10.2019.
u 17:26

Predsjednica RH je pojasnila da su njezine riječi zlonamjerno interpretirane

HNK Rijeka zatražila je službeno očitovanje Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović vezano uz njenu izjavu o statusu HNK Rijeke osamdesetih godina. Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Miškoviću,
Poštovani članovi Armade,

U nedjelju sam u svome govoru vrlo jasno iznijela stav o statusu nogometnog kluba Rijeka osamdesetih godina. Kako se moje riječi pokušavaju zlonamjerno reinterpretirati, osjećam potrebu još jednom potvrditi svoj nedvosmislen stav: tadašnjim političkim utjecajima na upravu našega kluba, Rijeku se u kontinuitetu pokušavalo povezati s Beogradom.

Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentiraniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sjedili su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentirani, ali politički podobniji dobivali priliku.

U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterizirala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i nitko me ne može uvjeravati u suprotno.  

Armada je pri tome uvijek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvijek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj nogometni klub, svoje „Bijele“.


Krepat' ma ne molat  je i moje životno geslo i danas i budite uvjereni kako ću prije krepat' nego se odreći svoje Rijeke!

To sam geslo spomenula i preksinoć u govoru, zahvaljujući svojoj obitelji i voljenoj Domovini, posvećujući im Fulbrightovu nagradu za životno djelo!

HNK Rijeka drži kako naš klub oduvijek bezrezervno pripada svojim navijačima, svome gradu, svome kraju, Hrvatskoj i svima koji je nose na srcu!

Komentara 154

DU
Deleted user
17:54 28.10.2019.

Samo treba postaviti jedno pitanje i dobiti posten odgovor. Koliko se JNA oficira penzioniralo u Rijeci od postanka jugoslavije,a koliko jos od kraljevine jugoslavije?Sto se mene tice odgovor je,pola beogradske carsije.

Avatar Reconquista
Reconquista
18:24 28.10.2019.

Yugo Agitprop se razbacao po komentarima ovih dana. Boli drugove, užasno boli...ko da ih je osa ubola se ponašaju.

MA
mar06mir
21:54 28.10.2019.

Rijeka je imala Begradski Trg, kino Beograd, kino Partizan, kino Crvena Zvijezda...Bila i ostala srpska palanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije