Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije sve tako sivo

Govoriti protiv vatrenih izvan je svake pameti, a ismijavanje je – neukusno!

Španjolska Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
12.09.2018.
u 13:52

Kako je izbornik govorio, za nas je ovo selekcija, priprema za kvalifikacije koja će Daliću jasno dati do znanja na koga može, a na koga ne može računati

Prije manje od dva mjeseca doživio sam jedan od najljepših dana u svom životu. U središtu Zagreba, zajedno s gotovo pola milijuna ljudi, dočekao sam naše vatrene junake, osvajače svjetskog srebra u Rusiji. Vibra koju sam tamo osjetio bila je neponovljiva, toliko pozitivne energije na jednom mjestu...

Dalić je bio heroj kojega su neki predlagali za predsjednika države, a naši nogometaši najbolji na svijetu... Tko je tada mogao i zamisliti da će samo dva mjeseca poslije situacija biti upravo suprotna.

>>Pogledajte Modrićeve izjave nakon poraza

Jedan poraz, doduše prilično težak, sve je promijenio. Ispijajući jutarnju kavu sa svih strana slušao sam o toj utakmici, o "neznalici Daliću", "Modriću koji ne zaslužuje Zlatnu loptu" i još kojekakve bezvezarije. Na društvenim mrežama krenulo je ismijavanje, kreiraju se razne stranice, što je, barem meni, prilično neukusno.

Istina, jučerašnji poraz od Španjolske najteži je u našoj povijesti i on boli, jasno mi je da je ostavio traga na svima nama. Najviše me zapravo smetala ravnodušnost u igri naših nogometaša, kojima je vidno nedostajao onaj pravi žar. Međutim, govoriti da odjednom nemaju pojma, izvan je svake pameti.

>>Pogledajte Dalićeve izjave nakon debakla

Jučerašnja momčad i ona sa SP-a nisi ni približno iste. Ostali smo bez vratara, glavnog braniča Lovrena, Strinića koji je, pokazalo se jučer, bolji od Pivarića, nema Rebića koji je bio naš razarač, a o tome koliko nam nedostaje Mandžukić ne treba ni govoriti. Kad se tome doda da smo rano ostali bez Vrsaljka, jasno je da nam se potpuno promijenila 'krvna slika'. Pa ne postoji reprezentacija na svijetu, čak ni Francuska, koja ne bi osjetila izostanak šestorice krucijalnih igrača.

Kako je izbornik govorio, za nas je ovo selekcija, priprema za kvalifikacije koja će Daliću jasno dati do znanja na koga može, a na koga ne može računati. Nije bilo ugodno gledati sinoćnju predstavu, svima nam je bilo neugodno, i jasno je da je krivica na igračima i stručnom stožeru. No, bez obzira na to, ne treba očajavati. Jer, kako bi Hladno pivo otpjevalo: "Nije sve tako sivo".

Španjolska Hrvatska
1/13

Možda je ovaj poraz čak i dobrodošao jer će zasigurno otrijezniti naše igrače i probuditi ih iz tog lijepog ljetnog sna. Ako iz ''španjolske šestice'' svi izvučemo pouke, onda problema nema.

>>Pogledajte kako je poraz komentirao urednik sportske rubrike Igor Flak

Komentara 55

SA
SI aka SI
14:33 12.09.2018.

dijametralno suprotno se može čuti jedino u birtiji i pročitati na forumu. 0:6 je grozan rezultat, igra je bila osim prvih 20 minuta loša, ali ne može jedna relativno nevažna utakmica zasjeniti sve dobro. Nekakav cilj je Euro, odnosno pravi nastup na njemu. U te dvije godine treba napraviti smjenu generacija, isprobati nove igrače, a umjesto dosadašnjih prijateljskih utakmica, igra se liga nacija. U koju je Španjolska definitivno ušla puno nabrijanije od nas. I na takvim utakmicama se vidi tko je, a tko nije (Pivarić, Rog na desnom beku, vidi se da će Mandžukića biti teže nadomijestit nego što se mislilo itd.). Niti je smjenu lako napraviti, niti bezbolno. Niti je ova generacija stvorena preko noći i prije srebra je bilo puno šamara i nesretnih/nespretnih poraza. Naravno da ima i puno onih dobronamjernih koji su jedva dočekali ovako nešto da odmah spomenu da smo slučajni drugi, da nitko i ništa ne valja, ali to je tako.

AM
Ameise
14:17 12.09.2018.

Sve je sastavni die sporta,bolje sad nego u nekojj vaznijoj utakmici. Projekt obnove reprezentacije je projekt koji traje malo duze. Protiv engleza ce vec bolje iz gledat,siguran sam.

SA
Saskakempa
16:24 12.09.2018.

Pravu sliku cemo imati za mjesec dana protiv engleza. ako i tu podbacimo onda imamo problem. Ne boli poraz, boli najcveci poraz u nasoj povijestu i odnos igraca prema utakmici. Dobro smo i prosli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije