Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP kajak-kanu:

Govorčinović u finalu i na 500 metara

Anamaria Govorčinović prva hrvatska kajakašica na Olimpijskim igrama
Igor Kralj/PIXSELL
18.08.2022.
u 15:32

Govorčninović je prvo osvojila treće mjesto (4:07.033 minuta) u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 1000 metara, u disciplini u kojoj je osvojila brončano odličje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Halifaxu, a prošle godine došla do naslova europske doprvakinje.

Najbolja hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović plasirala se u četvrtak u finale utrke jednosjeda na 500 i 1000 metara na Europskom prvenstvu kojem je domaćin Muenchen.

Govorčninović je prvo osvojila treće mjesto (4:07.033 minuta) u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 1000 metara, u disciplini u kojoj je osvojila brončano odličje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Halifaxu, a prošle godine došla do naslova europske doprvakinje.

Brže od hrvatske reprezentativke bile su Španjolka Isabel Contreras (4:00.471) i Poljakinja Justyna Iskrzycka (4:02.926), a tri prvoplasirane su izborile izravan nastup u finalu koje je na rasporedu u nedjelju, 21. kolovoza.

Samo dva sata poslije Govorčinović je osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 500 metara (1:54.040 minuta) te na taj način i u toj disciplini izravno ušla u finale, koje je također na rasporedu u nedjelju, 21. kolovoza, a u kojoj je u Halifaxu osvojila naslov svjetske doprvakinje.

Između dvije finalne utrke Anamaria će imati dva sata, jer će u 11.06 sati veslati na 1000 metara, a u 13.21 sati na upola kraćoj dionici.

Novaković u polufinalu na 500 m

Hrvatski kajakaš Antun Novaković osvojio je peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini u utrci jednosjeda na 500 metara i tako se plasirao u polufinale ove discipline na Europskom prvenstvu u Muenchenu.

Najbrži u toj skupini bio je Srbin Bojan Zdelar (1:41.909 minuta) i on se izravno plasirao u finale, a Novaković je za pobjednikom zaostao za gotovo četiri sekunde (+3.993).

Novaković će ponovno na regatnu stazu u 16.50 sati, kad je na rasporedu njegova polufinalna skupina iz koje će najbolja trojica izboriti mjesto u A finalu, dok će oni od 4. do 7. mjesta nastupiti u B finalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije