Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Gorica se spasila u posljednji trenutak: Šibenik deset kola bez pobjede!

Susret Šibenika i Gorica sastali se u 30. kolu HT Prve lige
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.04.2021.
u 19:07

Završilo je 1:1 i obje momčadi mogu biti zadovoljne takvim epilogom.

Gorica je u Šibenik stigla sa spoznajom da u Prvoj HNL nema šest kola zaredom pobjede, no u klubu su se nadali prekidu niza jer domaćin nije pobijedio devet kola zaredom! Na kraju, podijelili su bodove u 30. kolu jer utakmica je završila 1:1.

Obje će momčadi tako još uvijek moći reći kako im je posljednja pobjeda bila protiv nesretne Istre, o kojoj pak ovisi indirektno trenutna sudbina Gorice. Naime, Rijeka ima utakmicu manje od turopoljske momčadi i dva boda manje pa bi pobjedom stigla na treće mjesto Prve HNL.

Što se Šibenika tiče, navijat će za pobjedu Rijeke jer ima 29 bodova, pet više od pretposljednje Istre i devet više od Lokomotive. Uz utakmicu više, naravno.

Tako će Gorica navijati za Slaven Belupo jer Hajduk gostuje u Koprivnici i pobjedom bi stigao na samo četiri boda zaostatka, uz utakmicu manje. Istina, ta "utakmica manje" jest Dinamo no u sportu je sve moguće i Gorici svakako nije jednostavno ne brinuti sama o sebi, posebno ne nakon vrhunskog prvog dijela sezone.

Ali, to su sve detalji koji su prošli, odnosno, kalkulacije koje slijede. Na Šubićevcu smo mogli vidjeti utakmicu u kojoj Gorica ne opravdava aktualnu poziciju no Šibenik svakako da. Nije bilo previše od igre kroz većinu susreta, ali Šibenik je nekako pokazivao više, što se nije očekivalo.

Okrunili su domaćini tu bolju igru pogotkom u 40. minuti, a u strijelce se upisao Suad Sahiti. Možda je Šibenik mogao i do drugo gola, no to ne bi bilo pravedno jer kako je susret odmicao, tako se Gorica budila i polako "otvarala" domaćina.

I kad je djelovalo kao da će sva tri boda ostati u Šibeniku, Marcos Lucumi dobiva dva žuta kartona u tri minute, a nakon tog drugog prekršaja pao je gol. Ubacio je Jurica Pršiš s nekih 30 metara na desnoj strani i sjajno se snašao Younes Delfi pa postavio konačnih 1:1.

U sudačkoj nadoknadi koja je trajala pet minuta, Gorica je mogla do sva tri boda, no Šibenik se spasio. Zato, na kraju jedni i drugi mogu biti zadovoljni konačnim rezultatom...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Maloni
20:26 20.04.2021.

Nije tema ali kako smo u 1 HNL moram konstatirati da još nisam nikad vidio da netko tako bezobrazno laže i sve uvjerava u ono što je valjda samo on vidio kao sto je to činio nas “cijenjeni komentator” g. g. Blažičko na utakmici Dinamo- Istra. E “što je previše ni s maslom nije dobro” Ajde ti, moj Bkažičko u “zasluženu penziju” Želim ti sve najbolje u penziji ali da si pretjerao, nogama jesi. Pa valja misliš da smo svi ludi, glupi i slijepi! Glavno da ti “piliš” po svome Inače sam navijač Dinama, Puležan! Dug sam i predug ali toliko su me razljutili tvoji komentari da sam u konsčnici sam sebi fin!!! Trebalo bi te poslati ravno i krivo u k.....!

Avatar rubinet
rubinet
19:27 20.04.2021.

Zašto je NK Šibenik smijenio Krunoslava Rendulića ? Nizašto. I nepotrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije