Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7. KOLO HNL-A

Nevjerojatna utakmica Gorice i Hajduka! Splićani promašili penal u nadoknadi, VAR u glavnoj ulozi

Nevjerojatna utakmica Gorice i Hajduka! Splićani promašili penal u nadoknadi, VAR u glavnoj ulozi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.10.2020. u 21:04

Kad bi Prva HNL bila autocesta, Velika Gorica bi za Hajduk bila crna točka, mjesto stradanja, teških i lakših nesreća. Nije slutilo da će Splićani i peti put pasti nakon prvih 45 minuta, ali Vukasova momčad dobrim dijelom si je sama skuhala preokret. A Gorica nastavlja veliki marš, najbolji start otkako je prvoligaš! Veliki junak bio je na kraju Kristijan Kahlina koji je u nevjerojatnoj drami čudesno skinuo u 9. minuti nadoknade jedanaesterac tragičaru Jairu nakon upitne presude VAR-a.

Uvertira je bila vatrena i svečana. Prvo je zaiskrilo pred blagajnama jer sedamdesetak gostujućih navijača nije moglo do ulaznica, no organizator je preuzevši odgovornost odlučio da nema prodaje gledateljima iz drugih županija. Torcida je prosvjedovala i mirno napustila mjesto utakmice. Uoči samog početka vrataru Gorice Kristijanu Kahlini predsjednik Črnko i direktor Nikoličius uručili su nagradu za 150 nastupa u dresu kluba čija vrata brani praktički neprekidno otkako je ušao u Prvu HNL.

Gorica je preživjela i lošija prva poluvremena, ali ovo nije. Hajduk je nizao šansu za šansom, bilo je čudo kako Vukasova momčad nije uspjela i ranije poentirati, a domaćin je do daha došao tek nakon pola sata igre i dočekao neke svoje šanse. No, u smiraju poluvremena presudila je pogreška desnog braniča, Nigerijca Muhammada Muse koji je uz rub šesnaesterca srušio raspoloženog Gyurcsa, a sudac Batinić je rezolutno, ne oklijevajući ni sekunde, pokazao na bijelu točku. Caktaš je bio siguran.

Razmišljalo se prethodno i o jedanaestercu za Goricu nakon što je Špikić u prodoru pogodio povratnom loptom Dimitrova u ruku, no kako je u pitanju bio klizeći start bez namjere i mogućnosti da se na vrijeme makne ruka, VAR soba je odbacila dvojbe.

Drugi put se aktivirala u 60. minuti nakon što je Nejašmić prilično nesmotreno zakasnio na loptu i „izuo iz kopački“ Čanađiju. E ovaj put se Batinić sam krenuo uvjeriti kako je sve izgledalo i presudio na stranu Gorice. Lovrić je vratio stvari na početak – iz drugog pokušaja! Prvi neuspješni Batinić je poništio na intervenciju VAR-a jer je Posavec i prije upućivanja udarca napustio crtu.

Deset minuta poslije Gorica je stekla brojčanu nadmoć na terenu jer je Čolina rukama u bijegu zaustavio Hamada. Kako mu je to bio drugi žuti, morao je put svlačionice. I tako se Hajduk nakon pune dominacije našao u podređenom položaju i ubrzo čekao novu presudu. Naime, u 76. minuti Mudrinski je centaršut proslijedio na drugu vratnicu gdje je natrčao Hamad i zabio za 2:1. Pomoćnik poništava, ali opet se uključuje VAR i ispravlja ga – 1523 gledatelja slave preokret crvenih.

Dojam je da je litavski stručnjak na klupi Gorice trijumfirao, a Vukas na klupi Hajduka kapitulirao – zamjenama. Dambrauskas je odmah na poluvremenu, shvativši da je nadigran, reagirao i promijenio tijek događaja, dok su Hajdukovi navijači sa zapadne tribine uputili uvrede svom treneru jer je izvukao sigurnog Jurića nakon čega je Gorica krenula u preokret. Igrački, presudio je Hamad, ključan čovjek preokreta. Uz Batinića i VAR sobu. Bilo je prilično posla...

Komentara 23

DI
Dinamenavek
20:08 03.10.2020.

hehehehe komedija Hajduka i sudačke organizacije.Umjetno peti.......

Avatar GeniKameni
GeniKameni
21:09 03.10.2020.

Prije su lobirali za strane suce jer kao eto... hrvatski suci ih kradu. Pa su imali strane suce u kvalifikacijama za UEFA ligu, i nije im bas pomoglo! Sad ce vjerojatno lobirati za ukidanje VAR-a, zato sto odluke ne idu dovoljno cesto u njihovu korist!

NE
Neboiznadoblaka
21:08 03.10.2020.

Pravda je pobjedila, hajduku dva penala, gorici jedan a jedan čisti nedosuđen. Zanimljiva utakmica, VAR je odličan kad ga se ispravno koristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije