Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Gorica bez puno problema isprašila B sastav Osječana

HNK Gorica - Osijek
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
28.07.2019.
u 20:06

Osijekov trener Dino Skender poigrao se Nenada Bjelice i u Velikoj Gorici izveo praktički B sastav bez ijednoga igrača u polju iz postave koja je istrčala u Sofiji u prvoj europskoj utakmici protiv CSKA.

U pretposljednjoj utakmici 2. kola Prve HNL nogometaši Gorice su kao domaćini svladali Osijek sa 3:1 (1:0) i tako ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni.

Osijekov trener Dino Skender poigrao se Nenada Bjelice i u Velikoj Gorici izveo praktički B sastav bez ijednoga igrača u polju iz postave koja je istrčala u Sofiji u prvoj europskoj utakmici protiv CSKA.

No, jedno je kad s pričuvama istrči Dinamo, Osijek ipak nema takvu širinu, a protiv Gorice kojoj su se za ovu utakmicu u odnosu na
prvenstveni start protiv Intera vratili Lovrić i Miya, vidjelo se to već u prvom poluvremenu.

Nakon pola sata uspavanke, slične onoj kakvu smo gledali tjedan ranije protiv Zaprešićana, Jakirovićevi igrači počeli su oblijetati oko Ivušićeva gola, a poveli su u 35. minuti.

Lovrić je oteo loptu na svojoj polovici, Zwolinski poslao u dugi for Ndiayea koji je otresao kao od šale čuvare Lončara i Šimuneca te zakucao u desnu malu mrežu!

Nije da gosti nisu pokušavali, a najopasniji su bili odmah nakon vodstva Gorica kad su u dva navrata iz gužve mogli izjednačiti. No, mogla je i Gorica povećati vodstvo jer je Lovrić opasnu kontru koju Osječani ni s dva gruba prekršaja (žuti kartoni Lopi i Lončaru) nisu uspjeli zaustaviti, završio udarcem u vratara Ivušića. 

Pokušao je Skender uvođenjem Kleinheislera i Mancea vratiti sve u egal, no munjevita akcija Dvornekovića i Miye u 53. minuti praktički je prelomila utakmicu.

Jakirovićeva je momčad tu polako počela podsjećati na onu lanjsku, goropadnu i vidjelo se da gostima više nema spasa. Uostalom, postali su još jaloviji. 

U 75. minuti jedna od najljepših akcija u prva dva kola nove sezone u cijelom HNL-u. Maslowski je jednu dubinsku loptu majstorski preskočio i izbacio praktički cijelu Osijekovu zatečenu obranu.

Čim ju je Lovrić na boku primilo, vidjelo se da slijedi i 3:0 jer su se u sredini otvarali Ndiaye i Musa. Prvospomenuti senegalski napadač zakucao je za uvjerljivu pobjedu.

Gosti su zazivali kraj da ne uslijedi i još gori potop, no barem su dočekali počasni pogodak Mirka Marića iz gužve na početku sudačke nadoknade.

GORICA – OSIJEK 3:1
VELIKA GORICA – Gradski stadion. Gledatelja 1287. Sudac Ivan Vučković (Zagreb) 6,5

GORICA: Kahlina 6 – Musa 6, Jovičić 6,5, Čelić 6,5, Čabraja 6 – Maslowski 7,
Marina 6,5 – Dvorneković 6,5 (od 64. Mathieu), Miya 7 (od 71. Suk), Lovrić 7 –
Ndiaye 7,5 (od 88. Steenvoorden). Trener Jakirović

OSIJEK: Ivušić 7 – Šimunec 5,5, Gutieri 5,5, Lončar 5 – Todoroski 6, Mioč 6,
Kamenar 5,5 (od 45. Kleinheisler 5,5), Marin 5, -Lopa 5 – Špoljarić 5 (od 45. Mance
5,5), Dugandžić 5 (od 70. Marić)
 

Strijelci: 1:0 Ndiaye (35., Maslowski), 2:0 Miya (53., Dvorneković), 3:0 Ndiaye (75.,
Lovrić), 3:1 Marić (90.)

Igrač utakmice Cherif Ndiaye

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
20:16 28.07.2019.

Ovo je sramota za Osječane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije