Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLIVANJE

Kožulj: Naši plivači moraju biti otvoreniji za nove ideje

Kožulj
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
06.11.2015.
u 08:00

'Umor? I meni se u SAD-u činilo da sam bez snage, a onda bi trener organizirao utrku s Draganjom, Hallom i Čavićem.'

Unatoč teškim vremenima za organizatore sportskih priredbi u Zagrebu, jedna se tradicija nastavlja. U subotu i nedjelju na plivalištu uza Savu, na 25-metarskim stazama, održat će se 43. Međunarodni plivački miting Mladosti. Nema velikih zvijezda, ali bit će nekoliko iznimno zanimljivih nadmetanja. Uz nastup svih naših reprezentativaca, predvođenih Sanjom Jovanović i Marijem Todorovićem, očekuje se i dolazak plivača iz Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Italije, Mađarske i Austrije.

– To je natjecanje najboljih plivača iz Hrvatske i šire regije. Tim plivačima i plivačicama miting Mladosti tradicionalno služi kao odskočna daska za neko od velikih prvenstava u 25-metarskom plivalištu – kaže naš proslavljeni plivač Gordan Kožulj, danas u ulozi člana uprave Mladosti koji sudjeluje u pripremi i organizaciji mitinga.

To veliko natjecanje o kojem govori Kožulj ove je godine EP u Izraelu (Netanya) od 2. do 6. prosinca. Pa će ljubitelji plivanja moći na djelu vidjeti kojim adutima raspolaže Hrvatska. A Gordan je ocijenio i aktualni trenutak našeg plivanja:

– Evidentan je pad broja medalja i finala na velikim natjecanjima, ali mene tješi činjenica da stiže jedan novi naraštaj darovitih plivača i plivačica, predvođenih Nikolom Obrovcem. Naši plivači moraju biti otvoreniji za nove ideje, češće gostovati u međunarodnim kampovima. Zašto ne bi nekoliko dana radili kod Dietricha Langea u Austriji, ili kod naših trenera Mire Žeravice i Krešimira Čača u Berlinu? Naučit će se nositi s pritiskom, plivanje je takav sport, često na rubu psihoze. I meni se u Berkeleyu često činilo da sam na izmaku snage, da ne mogu više, a onda bi trener organizirao utrku s Draganjom, Čavićem, Hallom i ostalima, pa bih uvidio da se može učiniti zaveslaj više. Mislite da više ne možete, a na kraju shvatite da ipak možete – kaže Gordan.

U oba dana kvalifikacijske utrke počinju u devet sati, a finali su u subotu u 18 i u nedjelju u 17 sati.

– Bit će zanimljiva utrka plivača na 100 metara u kojoj će se sučeliti Levaj, Todorović i 15-godišnji Karlo Noah Paut, koji je počeo rušiti Dujine rekorde. Također i ženska utrka na 200 mješovito gdje će naša Ana Radić izazvati europsku prvakinju Slovenku Anju Klinar – najavio je Kožulj.

>> Gordan Kožulj novi direktor reprezentacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije