Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka mu je najbolji

Goran Vlaović: Volim Kramarića, podsjeća me na mene

Andrej Kramarić i Mario Mandžukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.12.2014.
u 17:51

- Modrić je fenomenalan. Nakon što je osvojio Ligu prvaka nisam dvojio tko je najbolji - kaže Vlaović

Goran Vlaović bio je “killer”, strijelac koji je uvijek bio tamo gdje treba biti. Kad se vratimo na igračke dane tvog strijelca, onda nam prvo na pamet padne Asanovićeva lopta na utakmici protiv Turske na EP-u ‘96. i Goranov gol.

- Istina, to je jedan od događaja koje ću uvijek pamtiti, ali i cijeli EP i SP dvije godine kasnije, to su najveće stvari u kojima sam sudjelovao. Iako, nikad neću zaboraviti kad sam igrao u Italiji i u zadnjoj utakmici smo se spasili od ispadanja, ili kad sam s Valencijom osvojio kup, prvi trofej tog kluba nakon 20 godina posta.

U izboru za nogometaša godine na prvom mu je mjestu bio Luka Modrić, no imao je jaku konkurenciju, Mandžukića i Rakitića.

- Zapravo mi nije bilo teško. Znate, već me dugo ljudi pitaju o Luki, činilo im se da je kod njega nešto zapelo otkako je otišao u Real. A pratim detaljno njegove igre u zadnje dvije godine i mogu samo reći da je fenomenalan, poseban. I nakon što je osvojio Ligu prvaka s Realom, kako sam mogao dvojiti! Iako su i Mandžukić i Rakitić u samom vrhu.

Motori su reprezentacije koja sjajno igra u kvalifikacijama.

- Moramo biti zadovoljni i rezultatima i igrom u kvalifikacijama. No, uvijek očekujemo još više i vjerujem da možemo i bolje. No, s Italijom i Bugarskom u gostima igrali smo za svako uvažavanje.

Na njegovu popisu samo je Andrej Kramarić bio iz HNL-a. Zato što ste slični igrači?

- Pratim ga otkako je odigrao prvu utakmicu za prvu momčad Dinama, a znam da je bio najbolji strijelac u školi plavih. Ima osjećaj za gol, opasan je u 16 metara. S obzirom na konstituciju, možda imamo neke sličnosti. On je možda tehnički jači, a ja sam bio čvršći. No, zaslužio je više pažnje odavno, ne samo sad kad je igrački eksplodirao.

Igrali ste u Italiji, govori se da bi i Andrej mogao vašim stopama?

- Italija bi bila dobar izbor. Tamo nema puno filozofije, gleda se kako da lopta što prije dođe do napadača, tako da bi mu ta liga odgovarala – zaključio je Vlaović.

Komentara 5

BU
bugatti
22:21 27.12.2014.

Vlaovic nije dao u cijeloj karijeri golova kao sto je Kramaric dao ove sezone - Iako jedan Vlaovicev gol pamtim zauvijek !

Avatar rajetin
rajetin
18:53 27.12.2014.

Pretpostavljam da je Vlaoviću najljepša slika ogledalo.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:41 27.12.2014.

Vlaović ne može Kramariću ni kopačke zavezati.Jači je jedino u prepotenciji.Svaki Vlaovićev gol je Cvitanović namjestio i još je sam zabio toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije