Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idemo uzeti broncu

Goluža: U Srbiji sam uspio motivirati dečke, moći ću i danas

'18.01.2012., dvorana Millennium, Vrsac, Srbija - Europsko rukometno prvenstvo, skupina D, Slovenija - Hrvatska. Slavko Goluza, izbornik hrvatske reprezentacije.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/5
12.08.2012.
u 07:39

Hrvatska se danas (12 sati) s Mađarima bori za broncu. Od četiri susreta za treće mjesto naši su dobili samo jednom, ove godine na Euru u Srbiji

Rukometaši Hrvatske, baš kao i prije četiri godine u Pekingu, danas (točno u podne po srednjoeuropskom vremenu) igraju utakmicu za brončanu medalju na OI. Prije četiri godine izgubili su od Španjolske, a sada su nam na putu do medalje Mađari.

>> Video: Balić poludio na Golužu: "I ti mene vadiš van!?"

Od četiri susreta za treće mjesto naši su dobili samo jednom, ove godine na Euru u Srbiji.

- Ako sam tada mogap pronaći način da motiviram dečke, nadam se da ću i sada.

U Pekingu su naši rukometaši u utakmici za treće mjesto poraženi od Španjolaca.

- Tamo su se igrači predali nakon poraza u polufinalu. Jednostavno nisu pronašli motiv da osvoje medalju. To je taj naš mentalitet, kada ne igraš za zlato, onda utakmica za treće mjesto ne valja - rekao je jednom prilikom Lino Červar.

Bez obzira na to što je Mađarska pred vratima, još se prepričava utakmica s Francuzima. I kada smo pomislili da smo pobjedom u Novom Sadu (29:22) uništili strah od Francuske, dogodilo se sasvim suprotno. Omeyer je opet zastrašio naše, odustali su od svega što je krasilo igru kroz cijeli turnir, a to je – strpljivo u napadu i kontre. Protiv Francuske su istrčali jednu jedinu! Već u prvih pet minuta odigrali su pet, šest brzopletih napada, nisu to bile izrađene akcije, a sve je šuteve Omeyer s lakoćom branio. Samopouzdanja nigdje. Kao da je riječ već i o kompleksu, jer bila je to četvrta nokaut utakmica zaredom u kojoj su naši izgubili od trikolora!

- Više sam se bavio našim vratima nego Omeyerom, Upozoravao sam naše vratare kako se postaviti na šuteve s vanjskih pozicija, kako na šuteve s krila. Alilović i Losert na kraju su obavili solidan posao. A Omeyer tako brani uvijek i dobro su to znali naši igrači. Očito je uzmanjkalo koncentracije kod šuteva - rekao je Zdenko Zorko, trener vratara.

Sedmorka koja nas je oduševljavala visokim pobjedama nad J. Korejom, Srbijom, Danskom, Mađarskom i Španjolskom raspala se u petoj minuti. Alilović s jednom obranom, Čupić s dva, Duvnjak s tri, a Lacković s dva promašaja, Vori bez lopte, Kopljar kao da ga nema i tek je Štrlek nešto odigrao. Od sedam igrača jedan je nešto igrao!

- Mijenjao sam sve što sam mogao. Ali protiv Omeyera nije išlo - pravdao se izbornik Goluža.

Ne kažemo da nije na vrijeme reagirao, ali i ovi koji su ušli s klupe nisu puno odudarali. Tek se Horvat uspješno nosio s Omeyerom. Ivano Balić bio je silno motiviran. Igrao je jako dobro, jedini je imao recept kako probiti francusku obranu. No, dojam je da je igrao premalo. A Goluža je čekao Duvnjaka. Nakon šuta 7-0 ga nije dočekao. I dok će Balić nakon utakmice reći da igra onoliko koliko mu da izbornik, Goluža poput pokvarene ploče ponavlja da sukoba između njih dvojice nema. No, jasno je bilo vidljivo kako je Balić Goluži dvije i pol minute prije kraja, na 24:20, dobacio: "I ti mene vadiš van!?" A za vrijeme time-outa emotivni je Ivano govorio: "Dva jeb... miseca smo se pripremali. I sad igramo ovako ko pi.... Ovo je sramota, mene je sram. Majke mi mile!" Na kraju utakmice rukometni genij dugo je ostao sam sjediti u dvorani. S ručnikom preko glave. Ovo su mu bile posljednje OI.

- Prvi put mogu reći da su nas Francuzi zasluženo pobijedili. Kada podbaci 90 posto momčadi, onda nema nikakvog opravdanja. Idemo uzeti broncu, da možemo reći da je bilo uspješno - zaključio je Zoran Gobac.

Komentara 22

Avatar akromegalija
akromegalija
10:40 12.08.2012.

I bronca je medalja , ali ovi momci mogu više . Samo ih nemoj motiviati olujama i sličnim stvarima.

LA
laaaap
08:04 12.08.2012.

mislim da se goluza malo pogubio... ivano je trebo igrat od pocetka do kraja koliko je god mogao...al valjda je neka silna oluja bacila prasinu goluzi u oci pa covjek nije dobro vidio sta se desava na terenu

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
09:09 12.08.2012.

Evo.....ministra Jovanovića.....i ovdje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije