Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s Iranom

Goluža: Ako treba, odigrat ću turnir samo sa 10 igrača

17.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 2. kolo, grupa B, Tunis - Hrvatska. Izbornik Slavko Goluza.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.01.2015.
u 14:11

– Pričuve imaju moje povjerenje, ali u igri moraju dati 300 posto – rekao je hrvatski izbornik

Rukometaši Hrvatske nakon dvije utakmice imaju četiri boda. Svatko će reći da je to super, no do četiri boda nismo došli lagano. Dapače, protiv Austrije i protiv Tunisa dobro smo se namučili za pobjede. U redu, u obje utakmice nijednom nismo gubili, u obje smo utakmice kontrolirali rezultat svih 60 minuta.

Ono što upada u oči jest što naša klupa zasad ne daje pomoć početnoj sedmorici. Tu ne govorimo o zamjenskim krilima, vrataru ili kružnim napadačima, već o pričuvnoj vanjskoj liniji (Stepančić, Slišković, Karačić). U prve dvije utakmice ova trojica postigla su samo dva pogotka, a zajedno su odigrala 74 minute.

Nema laganih suparnika

– Mnogi ne znaju da su Austrija i Tunis jako kvalitetne reprezentacije pa ih možda ova dva tijesna rezultata čude. Znao sam da će biti teško u prve dvije utakmice i tako sam pripremao momčad. Neće ni današnja utakmica s Iranom biti baš tako lagana kao što neki misle. Treba biti oprezan s njima, namučili su i BiH, a pogotovo Makedoniju – rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Igračima s klupe ne može biti zadovoljan, posebice ne kako su reagirali protiv Tunisa.

– Istina. Igrači s klupe moraju više biti glavom unutra. No taj problem smo riješili već u subotu navečer nakon utakmice s Tunisom. Obavio sam niz pojedinačnih razgovora. Meni je jasno da bez pomoći klupe ne možemo daleko dogurati na jednom ovako jakom turniru. Imali su u prve dvije utakmice dosta prilika. Pa oni moraju, kad uđu u igru, iskoristiti priliku. Kad sam bio mlad, jedva sam čekao da dobijem priliku. Živio sam za tih nekoliko minuta koliko sam dobivao u početku. I uvijek bih se potrudio da te minute iskoristim na najbolji mogući način – istaknuo je Goluža.

Prilika je da se stvari malo poslože danas protiv Irana kada bi pričuve trebale dobiti pristojnu minutažu.

– Bitno je da se pričuve što više koncentriraju na izvršenje zadataka koje budem stavio pred njih. Oni moraju živjeti za ovo, oni moraju glavom biti ne sto nego 300 posto. Samo tako mogu ići gore. Moje povjerenje za sada imaju. Opet, neću se žrtvovati da bih njima udovoljavao u nekim stvarima. Ja tražim njihovu podršku kakvu oni imaju od mene – istaknuo je izbornik

Ostanu li Duvnjak, Kopljar, Vori i Bičanić na punoj minutaži, neće biti dobro.

Igra momčadi se diže

– Dobro, Francuska igra cijeli turnir s istom postavom pa uvijek dođu do završnice. Ima dovoljno dana odmora između utakmica da se igrači oporave. Ja sam čak spreman cijeli SP izgurati samo s deset igrača. Najvažnije da se mi kao momčad dižemo iz utakmice u utakmicu – zaključio je Goluža.

Luka Stepančić svjestan je da je naljutio izbornika svojom izvedbom, pogotovo protiv Tunisa kada je u drugoj sekundi napada nepotrebno šutnuo jednu loptu iznad vrata.

– Moramo dokazati da je ovdje svih 16 igrača s razlogom. Mi s klupe jednostavno ćemo u nastavku turnira morati dati mnogo, mnogo više i moramo igrati puno, puno bolje. Jedino tako možemo doći do cilja. Moram priznati, govorim u svoje ime, da sam dobio dobru minutažu. Nažalost, iskreno, nisam iskoristio priliku. Moram se nekako malo više fokusirati na rukomet, malo se smiriti, malo stišati dojmove. Moram početi uživati u rukometu. Nadam se da će već danas protiv Irana biti puno bolje, da ću otpustiti kočnicu – rekao je Luka Stepančić, ljevak PPD Zagreba kojem je ovo drugo uzastopno svjetsko prvenstvo nakon Španjolske 2013. godine.

>>Červar je zadovoljan: Evo što je poručio Goluži i igračima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije