Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Golubev bolji od Dodiga u 2. kolu kvalifikacija

Ivan Dodig
Davor Puklavec/pixsell
23.03.2010.
u 21:13

Kazahstanski tenisač Andrej Golubev svladao je Hrvata Ivana Dodida 7-6(8), 6-1 u 2. i odlučujućem kolu kvalifikacija za Sony Ericsson Open, drugi ATP Masters 1000 turnir sezone u Miamiju.

Golubev je bolje plasiran na rang ljestvici, zauzima 93. mjesto, dok je Dodig na 155. poziciji.

Novopečeni hrvatski Davis Cup reprezentativac propustio je nekoliko velikih šansi u prvom setu. Vodio je s 5-2 u prvom setu, a nakon što je Golubev u devetom gemu nadoknadio break zaostataka, Dodig je opet u tie-breaku stigao do goleme prednosti.

Poveo je s 5-2 i imao dva servisa, od kojih nije iskoristio niti jedan. Golubev se vratio na 5-5, ali je 25-godišnji Hrvat s novim mini-breakom izborio set loptu na svom servisu. Nije je uspio iskoristiti, kao niti još jednu, na servis Golubeva, pri vodstvu 7-6.

Nakon što je hrvatski tenisač propustio tolike šanse, u drugom setu Golubev je zavladao terenom i svom suparniku prepustio samo jedan gem. Meč je trajao 89 minuta.

Bio je to treći dvoboj ovih igrača i druga pobjeda Kazahsanca. Zanimljivo da su i prethodna dva meča, oba 2008. godine, odigrali u kvalifikacijama, ali na puno manjim turnirima.

ATP Miami, kvalifikacije, 2. kolo:

Golubev (10) - Dodig 7-6(8), 6-1

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:01 24.03.2010.

Slaba vajda od ovih Hercegovaca… Dodiže, Dodiže! Isti scenarij kao i u Siličevu debaklu u IW-u. Sredio ga tenisač čije prezime također počinje sa G – Galubjef! U 1. setu napravio obrat, ali je morao odraditi 13. igru te proliorolio mlijeko kao i njegov zemo. U 2. setu, kao i njegov sugrađanin, pao bez ispaljena metka. Dobro, mali je napredak ipak vidljiv, osvojio je jednu igru. Kada bolje promislim, ipak će biti nešto od tih Hercegovaca… P. S. Bravo, Petrice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije