Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT OPEN

Gojo u manje od 24 sata srušio dvojicu za polufinale...

03.10.2020.
u 08:00

"Prilično je puhalo, ali ja sam na Firulama često igrao po vjetru. Bolje sam se snašao", istaknuo je 22-godišnji Gojo koji će u subotnjem polufinalu protiv prvog nositelja Portugalca Pedra Souse

Ni 24 sata nakon što je pobijedio Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, Borna Gojo je na ATP Challengeru u svom rodnom Splitu napravio još jedan pothvat. Sa 6:3, 6:3 nadjačao je Talijana Alessandra Giannessija, nekadašnjeg umaškog polufinalista, i tako ušao u polufinale Split Opena.

– Prilično je puhalo, ali ja sam na Firulama često igrao po vjetru. Bolje sam se snašao – istaknuo je 22-godišnji Gojo koji će u subotnjem polufinalu protiv prvog nositelja Portugalca Pedra Souse (113. na ATP listi) tražiti plasman u svoj prvi finale na Challenger razini.

Već sada je osigurao najbolji plasman karijere, 255. mjesto na ATP listi (+15, četvrti na hrvatskoj listi), ali ne želi tu stati. U konkurenciji igrača do 23 godine Gojo je 40. na svijetu.

Slavlje Splićana uvećao je 19-godišnji Duje Ajduković koji je sa 6:2, 6:4 pobijedio Slovaka Jozefa Kovalika, drugog nositelja, i tako se pridružio Goji u polufinalu.

A u Roland Garrosu, koji je opet remetila kiša, od naših igrača parova prvi je u osminu finala ušao Mate Pavić. On i Brazilac Bruno Soares nadjačali su Moltenija iz Argentine i Nysa iz Monaka sa 7:5, 6:4. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije