Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN GOBAC Izvršni dopredsjednik HRS-a molit će za pomoć i ministra Primorca

Gobac: Gradovi su izigrali Vladu i Sanadera!

02.12.2008.
u 18:12

Mjesec i pol dana uoči početka Svjetskoga rukometnog prvenstva u Hrvatskoj traje državno prvenstvo u skandalima na tu temu. Izvršni dopredsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza Zoran Gobac kaže da ne želi sukob s partnerima, ali...

- Nekorektno je da gradovi sada pokušavaju negirati obveze koje su počeli ugovarati prije dva mjeseca. Tada nisu radili probleme zbog uvjeta pod kojima bi trebali participirati. Kako bi HRS, čiji su isključivi prihod ulaznice, mogao sam financirati cijeli događaj i marketing? Zar nije normalno da gradovi plate realne troškove SP-a kad su dobili najmanje 15 milijuna eura participacije, što nisu ni sanjali. Sve drugo je izigravanje obveza.

Što su realni troškovi? - Smještaj, zaštitari, prijevoz, dio kotizacije za marketing. Ne tražimo ništa više od realnih troškova u njihovu gradu.

Ne dođe li do dogovora...
- Bit ćemo na rubu bankrota. Sigurno se ne bismo kandidirali da smo znali što nas čeka, da smo znali da će gradovi tjerati hotelijere da nam i dvostruko povisuju cijene pansiona. Pa neka preuzmu gradovi tu obavezu, možda njima daju besplatno. Čovjek koji u Splitu vodi novinarski centar blati nas gdje stigne i vodi otvorenu kampanju protiv nas! Jesmo li to zaslužili?

Tko može razmrsiti taj čvor u predvečerje SP-a?
- Samo premijer Sanader i ministar Primorac. I mi već duže tražimo sastanak s njima. Gradovi su zloupotrijebili volju i Sanadera i Vlade koji su im pomogli i uprihodovali im novac koji nisu bili obvezni dati. A dobili su ga jer su obećali da će sudjelovati u troškovima organizacije SP-a, zbog čega smo mi ostali bez rukometnog doma. I umjesto da su korektni pa kažu kad smo dobili 15 milijuna eura, možemo sudjelovati s 400-500 tisuća eura, oni nas misle olešiti. A zahvaljujući nama dobili su dvorane za sljedećih 50 godina! Pa neka građani procijene tko je u pravu - HRS ili gradovi.

Na koga ste posebno ogorčeni?
- Za organizaciju SP-a bio nam je potreban samo jedan objekt - Arena Zagreb. Imali smo splitske Gripe i Sportski dom, gradio se zadarski Višnjik i time smo mogli organizirati SP. Svi drugi su se ukrcali na vlak i doslovno nas moljakali. A sad se prave gluhonijemi. I oni koji su najviše dobili (Poreč, Varaždin, Osijek) sada rade najveće probleme. Pa ne možemo se mi sada povući i pristati da s gubitkom organiziramo SP, samo zato da bi se nekakvoj lokalnoj upravi napunio džep. Slijede lokalni izbori i oni se svi žele prikazati kao poslovno uspješni na naš račun! Đapić je izgubio glavu, a imao je najpovoljniji projekt javno-privatnog partnerstva u Osijeku pa je država morala opet reagirati i platiti i sto posto troškova i veću cijenu gradnje dvorane.

Okrivljujete li i Zagreb?
- Glavni grad je najkorektniji! Gospoda Bandić i Jelušić jedina su obećala platiti realne troškove.

Što Svjetski rukometni savez kaže na sve to?
- IHF ne sumnja da će SP u Hrvatskoj biti najbolji dosad. I već sada mogu najaviti, što sam rekao i glavnom tajniku EHF-a, da ćemo se kandidirati i za EP 2014.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije