Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danci birali ždrijeb

Gobac: EP još nije ni počeo, a već je sve namješteno!

'04.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Rukomet, muski. Skupina B, Hrvatska - Danska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/Pixsell
20.06.2013.
u 23:08

Hrvatska sada zna da sigurno neće igrati u Herningu već u Aaarhusu, Aalborgu ili Kopenhagenu

Sutra će se u Herningu (18.30 sati) ždrijebati skupine Europskog prvenstva koje će se od 12. do 26. siječnja 2014. godine igrati u Danskoj. Određeni su nositelji skupina, a to su Danska, Srbja (zbog srebra na posljednjem EP-u i prvog mjeta u svojoj kvalifikacijskoj skupini), Hrvatska i Španjolska. I ništa ne bi bilo čudno da Europski rukometni savez nije dozvolio Danskoj da po svojoj volji može rasporediti tri reprezentacije u tri ostale skupine. Pa su tako Danci odredili da će Norveška igrati u skupini B, s kojom se oni križaju, a Francusku u skupinu C, te Švedsku u skupinu D. Dakle, Danska je izabrala da sa Francuskom ne igra sve do polufinala.

- Nije ni počelo, a već je europsko prvenstvo namješteno. Prije je domaćin mogao birati u koju će skupinu, ali tek kada je cijeli ždrijeb bio gotov. Ovako si je Danska birala laganog suparnika za drugi krug, a one teže je ostavila za završnicu. Nije Danska tu kriva već EHF koji joj je to dozvolio. Takvo što se na nogometnom ili košarkaškom europskom prvenstvu ne može dogoditi - rekao je Zoran Gobac, dopredsejdnik HRS-a.

Danska si je odredila da će igrati skupinu u Herningu, u Jyske Bank Boxen dvorani koja prima 14 000 gledatelja.

Hrvatska sada zna da sigurno neće igrati u Herningu već u Aaarhusu, Aalborgu ili Kopenhagenu. Sigurno nećemo igrati sa Danskom, Srbijom i Španjolskom. Najlakša skupina bila bi nam sa Češkom Bjelorusijom i Austrijom, a najteža s Francuskom, Mađarskom ili Rusijom. Bilo bi dobro da budemo u skupini C ili D kako se sa očigledno favoriziranim Dancima ne možemo sastati prije polufinala. A Danskoj želimo najtežu moguću skupinu s Islandom, Mađarskom i Rusijom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije