Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Auckland

Gledatelj izbačen s teniskog turnira zbog nelegalnog klađenja

'10.07.2010. Split - Humanitarni teniski turnir na terenima tenis kluba Split na Firulama. Igor Stimac  Photo:Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
10.01.2012.
u 11:19

Organizatori su ga udaljili s meča nakon što je uočeno kako u ruci neprestano drži elektronički uređaj, pa su posumnjali da prenosi informacije nekomu tko se zatim kladi uživo na taj meč.

Jedan je gledatelj, zbog sumnje u nelegalno klađenje, izbačen s Heineken Opena, teniskog turnira koji se igra u australskom Aucklandu. Organizatori su ga udaljili s meča nakon što je uočeno kako u ruci neprestano drži elektronički uređaj, pa su posumnjali da prenosi informacije nekomu tko se zatim kladi uživo na taj meč.

Naime, kladitelji su sve domišljatiji pa tako koriste male, ali značajne vremenske razlike meča uživo i onoga što ostali kladitelji mogu vidjeti na TV ekranima, primjerice, tijekom prijenosa meča u Europi. I na takvim stvarima dižu velik novac.

– Koriste laptope ili mobitele. Ti su ljudi vrlo spretni. Netko tko je na tribinama mobitelom može javiti svom "suradniku" u Europi da je, recimo, prvi servis bio pogrešan i ovaj to, zahvaljujući razlici u vremenu, može uplatiti. No, imamo uvježbane ljude koji su sposobni uočiti sva sumnjiva ponašanja na tribinama – izjavio je nadzornik za ATP tour Tom Barnes.

U spomenutom slučaju provest će se istraga zasebnog tijela unutar ATP-a koje se bavi takvim stvarima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije