Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORICA FAVORIT NA POLJUDU

Gledaju li danas navijači Hajduka Caktaša zadnji put u bijelome dresu?

Mijo Caktaš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
20.12.2020.
u 09:00

Najvažnije pitanje je tko će zamijeniti Boru Primorca na klupi jer predsjednik Hajduka Jakobušić najavio je da je bivši Wengerov pomoćnik samo privremeno rješenje

Da je netko prije dvije, tri godine rekao da će nogometaši Gorica na Poljud dolaziti kao favoriti, poručili biste mu da je potpuno lud. No baš tu tvrdnju, da je Gorica favorit, možemo izreći uoči današnje utakmice protiv Hajduka na Poljudu (17:05 sati, Arenasport 3).

Otkako je Gorica u ljeto 2018. godine postala prvoligaš, ova dva kluba odigrala su točno 10 utakmica (devet u prvenstvu, jednu u kupu), a splitski je velikan upisao samo dvije pobjede, uz dva remija te čak šest pobjeda Gorice.

I aktualno stanje na ljestvici pokazuje da je Dambrauskasova momčad u puno boljoj formi od bijelih. Uostalom, devet bodova razdvaja ih na ljestvici. Trener Hajduka Boro Primorac uoči utakmice najavio je promjene u momčadi.

Branit će Marin Ljubić. Ponovno sam gledao utakmicu s Varaždinom i nisam uopće zadovoljan Posavcem. On je i dalje golman Hajduka, ali trener sastavlja momčad. Želim mu da se odmori i probudi i da u novoj godini bude novi golman – poručio je Primorac i dodao: – Gorica je u boljoj formi od nas, ali ja idem u svaku utakmicu kao optimist i vjerujem u svoje igrače.

Utakmicom na Poljudu završava polusezona u HNL-u, a kako god današnji dvoboj završi, pred Hajdukom su dani s dosta briga i teških odluka.

Najvažnije je tko će zamijeniti Boru Primorca na klupi jer predsjednik Hajduka Jakobušić najavio je da je bivši Wengerov pomoćnik samo privremeno rješenje. Jednako velika briga na Poljudu je i status njihova najboljeg igrača Mije Caktaša.

U klubu su najavili rezanje plaća i potpisivanje novih ugovora, a Caktaš je zasad to odbio iako mu ugovor traje samo do ljeta.

No, ne potpiše li ga, proljeće će provesti na klupi za pričuve, jasno su poručili iz vrha kluba. Druga je varijanta da Caktaša prodaju, no pitanje je koliko bi dobili za igrača koji će za nešto više od šest mjeseci postati slobodan.

Bez najboljeg igrača, ali iz sasvim drugih razloga, mogla bi ostati i Gorica. Kristijan Lovrić igra odlično cijele jeseni, zapeo je za oko brojnim europskim klubovima i teško će ga klub iz Velike Gorice zadržati.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:52 20.12.2020.

Ček kak to mislite da će Caktaš napustit Hajduk a, nije s njim osvojil prvenstvo??

DH
dalibor.hren
19:00 20.12.2020.

Sudac pobrkao lončiće: dva penala je trebao izmisliti za Naš Hajdug!!!

ZA
zagi101
09:42 20.12.2020.

opet traže trenera, po koji put ove sezone? treći ili četvrti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije