Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski spas

Glasgow Rangerse preuzeo koncern međunarodnih investitora

nikica jelavic (1)
PA/Pixsell
14.05.2012.
u 13:06

Nakon prijetnji izbacivanja iz lige zbog visokog duga državi, poznati škotski klub uspio je pronaći investitore koji su voljni otplatiti dug te tako spasiti klub

Financijski problemi poznatog škotskog kluba Glasgow Rangersa, u kojemu su igrali hrvatski igrači Dado Prša i Nikica Jelavić, konačno bi mogli doći kraju.

Novi vlasnik kluba postat će financijski koncern investitora s Bliskog istoka, Dalekog istoka i Azije koje će predstavljati i voditi biznismen Charles Green, u nedjelju je objavilo vodstvo Glasgow Rangersa.

Financijske poteškoće škotskog prvaka počele su 2010. godine kada je klub kupio Craig Whyte koji je ostavio neplaćeni porezni dug od 14 milijuna dolara. Istraga porezne uprave ustvrdila je da Rangersi duguju 118 milijuna dolara. Visoka dugovanja ponukala su vodstvo škotske lige da oduzme bodove Glasgow Rangersu te da im zaprijeti izbacivanjem iz premierlige što bi taj klub uništilo.

Novi investitor trebao bi omogućiti isplatu duga te pokrenuti cjelovitu financijsku reorganizaciju kluba. Većina fanova sretno je dočela vijest, no mnogi smatraju da je oprez nužan pogotovo jer je prošlo preuzimanje kluba ugrozilo njegovu egzistenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije