Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji nogometaš u 50 godina

GLASAJTE: Izabrali ste najboljih 10, sada odlučujete o pobjedniku. Modrić, Šuker, Boban ili netko četvrti

Vecernji.hr
21.01.2022.
u 20:00

Konačni redoslijed u ovoj anketi objavit ćemo u srijedu, 26. siječnja, a o dobitniku prestižnoga priznanja s po 50 posto glasova odlučit će čitatelji Večernjeg lista i novinari sportske rubrike Večernjaka.

Utrka za najboljega hrvatskog nogometaša u posljednjih pola stoljeća (1972. – 2022.), u izboru Večernjeg lista, ulazi u završnu fazu. Nakon više od 50.000 glasova naših čitatelja, u igri su od 50 nominiranih prvo ostala 25-orica, a sada samo desetorica izvanrednih nogometaša iz različitih epoha, što našemu izboru daje posebnu draž jer će i starijim čitateljima dati mogućnost glasanja za zvijezde njihova vremena.

Dakle, desetorica veličanstvenih jesu: Luka Modrić – Zlatna lopta svjetskog nogometa 2018., Arijan Ademi – najtrofejniji nogometaš Dinama, Davor Šuker – Zlatka kopačka SP-a 1998., Robert Prosinečki – najbolji mladi nogometaš svijeta 1987., Zvonimir Boban – karizmatični kapetan hrvatske reprezentacije, Ivan Gudelj – legenda Hajduka, Velimir Zajec – Dinamov kapetan iz šampionske 1982., Alen Bokšić – siloviti napadač Hajduka, Marseillea, Lazija i Juventusa, Ivan Rakitić – legendarni srebrni vatreni iz 2018. te Mario Mandžukić – strijelac koji je uveo Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva 2018. godine.

>>> Trener svih trenera o izboru najboljeg unazad 50 godina

 

Najveće iznenađenje ove ankete svakako je plasman Arijana Ademija među najboljih deset, i to čak na drugo mjesto po broju glasova čitatelja, što ilustrira kakav zvjezdani status Dinamov kapetan uživa kod čitatelja. Osobito u svjetlu činjenice kako Ademi ima samo tri nastupa za Hrvatsku te igra za Sjevernu Makedoniju, što naravno nije njegova krivnja. Ademi nije bio odbacio Hrvatsku, nego je Niko Kovač 2014. odbacio njega.

U prva dva kruga uvjerljivo najviše glasova, nešto više od 40 posto, dobio je Luka Modrić, što ga uoči posljednje faze glasanja svrstava kao velikog favorita za laskavu titulu.

Konačni redoslijed u ovoj anketi objavit ćemo u srijedu, 26. siječnja, a o dobitniku prestižnoga priznanja s po 50 posto glasova odlučit će čitatelji Večernjeg lista i novinari sportske rubrike Večernjaka.

Komentara 46

RA
radolizem
20:48 21.01.2022.

Smiješna anketa. Na drugom mjestu je Arijan Ademi. Arijan Ademi, bez ijedne utakmice u ligi petice, s dvogodišnjom suspenzijom zbog dopinga i bez minute u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Netko očito nema kriterije kad je predlagao nogometaše.

TO
tomotomo
09:35 22.01.2022.

1.Modrić 2.Šuker 3. Svi ostali

RC
rdg.cro
21:05 21.01.2022.

Prije 20 godina zapeo sam na granici izmedju Hong Konga i Kine....imao sam vizu, ali mi je odbijen ulazak u Kinu, jer nisu mogli pronaci nasu zemlju u sistemu...zalio sam se i trazio sefa...kad je on dosao i vidio nas grb na putovnici, upitao me..Davor Suker??? uz veliki osmjeh...ja sam potvrdio i sve je bilo rjeseno... Kad sam dosao u Kinu, u nekom selu u okrugu Kanton vidim stand sa nogometnim dresovima, hrpa njih, samo jedan izdvojen, pogadjate...nas Hrvatski, crveno bijele kocke...na ledjima pise ŠUKER....pitam prodavaca koji mu je najljepsi....odmah pokazuje na nas...ne zna tocno gdje je zemlja, ali zna za Sukera i Hrvatsku reprezentaciju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije